Thumbnail
Τις γνωστές θέσεις της ακροδεξιάς και του φασισμού για το Πολυτεχνείο αναπαρήγαγε για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Λαγός στη Βουλή, ενώ απέδωσε και εύσημα στα ιδιωτικά σχολεία που θα κάνουν αύριο κανονικά μάθημα

Ο υπόδικος βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής από το βήμα της Βουλής, πέραν του χαιρετισμού του στα ιδιωτικά σχολεία που δεν θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, σημείωσε ότι δεν υπήρχαν νεκροί ή βαριά τραυματίες από την εισβολή του τανκ.

«Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο. Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος», είπε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΙΕΛΕ ανέδειξε χθες το θέμα, τονίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση συνιστά ανοιχτή παραβίαση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, ενώ σημείωσε πως "πίσω από αυτή την ενέργεια των δήθεν αρίστων, δεν κρύβεται η προσήλωσή τους στο αγαθό της …γνώσης, αλλά η ωμή ιδεολογική τους απόπειρα να ξεχαστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου".

Έντονη ήταν η αντίδραση στα λεγόμενα Λαγού από όλες τις πτέρυγες στην Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς αποδοκίμασε τα όσα ανέφερε ο εθνικιστής βουλευτής λέγοντας ότι δεν μπορεί να εκστομίζονται τέτοιες ανακρίβειες εντός της Βουλής και δεν μπορεί να αναπαράγεται στο κοινοβούλιο η φωνή των νοσταλγών της Χούντας.

Η εισηγήτρια του ΚΙΝΑΛ Εύη Χριστοφιλοπούλου, είπε έντονα απευθυνόμενη στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής: “Ως εδώ! Φτάνει! Ίσως πρέπει να ξαναδούμε τους νόμους για τους δολοφόνους και εγκληματίες, γιατί αυτά που ακούστηκαν στον ναό της Δημοκρατίας είναι  απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και αισχρά”.

Ο βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος επανήλθε λέγοντας πως “ακούστηκαν οι απόψεις δύο ομιλητών στη Βουλή αλλά όνομα νεκρού στο Πολυτεχνείο δεν ακούσαμε να μας λένε, έστω και ένα, ας μας πουν ένα όνομα”.

Το παραλήρημά του διέκοψε ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος Γιώργος Λαμπρούλης λέγοντας: “Το τι έγινε είναι ιστορικά καταγεγραμμένο δεν μπορείτε να παραχαράξετε την ιστορία”.

Μάλιστα, επειδή ο Γιάννης Λαγός συνέχιζε να φωνάζει από τα έδρανα, ο προεδρεύων του είπε προσωπικά: “Τι θέλετε να μας πείτε; Ότι είτε νοσταλγοί της Χούντας; Ύμνους στην Χούντα και στο φασισμό όπως έκανε χθες εδώ και ο αρχηγός σας δεν δεχόμαστε!”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αποθέωνε τον δικτάτορα Παπαδόπουλο μέσα στη Βουλή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
ΑΠΘ: Διεθνής ημερίδα για την ποιότητα στην οπτικοακουστική μετάφραση και την προσβασιμότητα στα ΜΜΕ
Ενισχύοντας την προσβασιμότητα: Ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες συζητούν στο Αριστοτέλειο για τη μετάφραση και την αναπηρία
ΑΠΘ: Διεθνής ημερίδα για την ποιότητα στην οπτικοακουστική μετάφραση και την προσβασιμότητα στα ΜΜΕ
slider.jpeg
Διάκριση για τις ομάδες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό EU-CONEXUS: «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα»

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 ολοκληρώθηκε ο Ευρωπαϊκός Τελικός του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε...

Διάκριση για τις ομάδες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό EU-CONEXUS: «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα»
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
ΠΑΔΑ: Μέλος ΔΕΠ στο Α΄ Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης
«Η συμμετοχή μέλους ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε ένα τέτοιο όργανο αναδεικνύει την παρουσία του Ιδρύματος στον δημόσιο θεσμικό χώρο και...
ΠΑΔΑ: Μέλος ΔΕΠ στο Α΄ Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης