Thumbnail
Για βεβήλωση της επετείου του Πολυτεχνείου κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ, καθώς ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων δεν θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη γιορτή, αλλά μάθημα

Πρόκειται για ανοιχτή παραβίαση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει ρητά ότι την Παρασκευή, 16/11, θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, αποκλειστικά και μόνο εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο.

Η ΟΙΕΛΕ τονίζεΙ ότι "πίσω από αυτή την ενέργεια των δήθεν αρίστων, δεν κρύβεται η προσήλωσή τους στο αγαθό της …γνώσης, αλλά η ωμή ιδεολογική τους απόπειρα να ξεχαστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου".

Αναλυτικά η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ:

"Την ώρα που η ακροδεξιά απλώνει τα φτερά της σε όλη την Ευρώπη και το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ορισμένοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων βεβηλώνουν την ιστορική επέτειο του αγώνα της ελληνικής νεολαίας κατά της Χούντας, παραβιάζοντας κυνικά την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει ρητά ότι την Παρασκευή, 16/11, θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, αποκλειστικά και μόνο εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο.

Η ΟΙΕΛΕ διαθέτει πολλές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες κάποια ιδιωτικά σχολεία θα κάνουν την Παρασκευή κανονικά μάθημα, ή θα αφιερώσουν μικρό μέρος μόνο της ημέρας για την εκδήλωση. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια δεν είναι τυχαία. Πίσω από αυτή την ενέργεια των δήθεν αρίστων, δεν κρύβεται η προσήλωσή τους στο αγαθό της …γνώσης, αλλά η ωμή ιδεολογική τους απόπειρα να ξεχαστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου. Άλλωστε, πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια οι καταγγελίες συναδέλφων σε συγκριμένα ιδιωτικά σχολεία, όπου γίνονται απόπειρες να μην τιμηθεί η επέτειος, ή να μην διδάσκονται ποιήματα και τραγούδια «αριστερών» δημιουργών. Δυστυχώς, οι νοσταλγοί ενός σκοτεινού παρελθόντος για την ελληνική ιστορία έχουν βάλει πόδι ακόμη και στον ιερό χώρο της εκπαίδευσης, Σημαντική ευθύνη βαραίνει και το Σύνδεσμο των Σχολαρχών (ΣΙΣ) που υπογείως στηρίζει τους παρανομούντες.

Η Ομοσπονδία απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Διευθύντρια της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ζητώντας την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στα ιδιωτικά σχολεία και την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για τους παραβάτες. 

Ζητούμε, τέλος , από τους συναδέλφους να μας ενημερώσουν άμεσα για τις περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας στο σχολείο τους."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ
Voucher εργαζομένων 750 ευρώ: Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες ωφελούμενων
Ποιοι λαμβάνουν από τη ΔΥΠΑ το «πράσινο φως» για να παρακολουθήσουν κατάρτιση που θα τους εξασφαλίσει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 700 ευρώ
Voucher εργαζομένων 750 ευρώ: Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες ωφελούμενων
3xronos aggelos
Διεκόπη η δίκη για τον 3χρονο Άγγελο – Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη φρίκη που βίωσε
Στις 12 Μαΐου η συνέχεια της εκδίκασης – Καθημερινή κακοποίηση, ηρεμιστικά και ένα παιδί που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει
Διεκόπη η δίκη για τον 3χρονο Άγγελο – Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη φρίκη που βίωσε
ΑΚινητα
«Θερμόμετρο» ακινήτων: Με πόσα ενοίκια αγοράζεις σπίτι στην Αττική
Γλυφάδα, Πετρούπολη και Δραπετσώνα εμφανίζουν σχεδόν ίδια επενδυτική εικόνα – Τα νέα δεδομένα και οι εκπλήξεις της αγοράς
«Θερμόμετρο» ακινήτων: Με πόσα ενοίκια αγοράζεις σπίτι στην Αττική
peripoliko
Συνελήφθη ο «δράκος» του Πειραιά: Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις
Τα θύματα τον αναγνώρισαν με βεβαιότητα – Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών
Συνελήφθη ο «δράκος» του Πειραιά: Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις