Thumbnail
Ομιλία του Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε γενικότερα στην παραχώρηση κρατικών λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στην αλλαγή της νοοτροπίας του μεγάλου κράτους όπως είπε.

“Για εμάς το δημόσιο συμφέρον δεν υπηρετείται μονοπωλιακά από το κράτος. Πιστεύουμε στην παραχώρηση περισσότερων κρατικών λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα που θα γίνει κυρίως, μέσω Συμπράξεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα” είπε.

Σχολίασε ότι: “Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Όπως τα 24 σχολεία στην Αττική. Όπου χτίστηκαν σύγχρονα, πρότυπα, σχολεία σε υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας, όπως το Κερατσίνι”, ενώ αναφέρθηκε στο ζήτημα του ΟΑΣΘ λέγοντας: “Και στη σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται και η απάντηση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης” και κατέληξε:

“Αρκετά πια με τους κομματικούς κηφήνες που το μόνο προσόν που διαθέτουν είναι πλεόνασμα θράσους και αλαζονείας.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι από τη μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην οικονομία έχουν να ωφεληθούν όλοι, ακόμη και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, διότι όπως είπε: “Η νοοτροπία μεγάλου δημόσιου τομέα δεν τους ωφέλησε. Γιατί όταν ξέσπασε η κρίση ξεγυμνώθηκαν όλες οι αδυναμίες του υδροκέφαλου, αργοκίνητου, αναποτελεσματικού, γραφειοκρατικού Κράτους. Μέσα στο οποίο «πνιγόταν» κάθε υγιής πρωτοβουλία. «Κλαδεύονταν» οι ικανοί. Προωθούνταν οι κομματικοί φίλοι και έμπαιναν στον αρχείο όσες ιδέες μπορούσαν να επιταχύνουν τις υποθέσεις των πολιτών και να μειώσουν το διοικητικό βάρος των επιχειρήσεων.”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, ξεκαθάρισε όμως ότι δε θα κάνει καμία απολύτως έκπτωση σε ένα “απλό, σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης”.

Σχετικά με την εκπαίδευση, επανήλθε προς το τέλος της ομιλίας του και υποσχέθηκε αξιολόγηση των πανεπιστημίων, καθώς και ορισμό βάσης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια (κάτι που παλαιότερα είχε εξαγγείλει η Μαριέττα Γιαννάκου, προκαλώντας όμως αντιδράσεις) σχολιάζοντας: “

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimokriteio-panepistimio-thrakis.jpg
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Στις 24 Απριλίου οι Πρυτανικές εκλογές
Εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για την ανάδειξη των εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ)
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Στις 24 Απριλίου οι Πρυτανικές εκλογές
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Στις 4 Μαΐου οι Πρυτανικές εκλογές - Οι προκηρύξεις
Εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για την ανάδειξη των εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Στις 4 Μαΐου οι Πρυτανικές εκλογές - Οι προκηρύξεις