Thumbnail
Είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής ΠολιτικήςΠαππάς, μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης

Όπως είπε, θα υπάρξει μια σταδιακή μετάβαση και κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς «όλοι χωρούν στο φάσμα». Ο Ν.Παππάς ανέφερε ότι χθες βγήκε ο χάρτης συχνοτήτων και σήμερα εκδίδεται και η προκήρυξη για τον πάροχο δικτύου, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν με όλους συζητήσεις, ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας ραδιοσταθμός και καμία θέση εργασίας.

Σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών ανέφερε ότι το υπουργείο δεν έχει κάποια αρμοδιότητα, καθώς το ΕΣΡ ολοκληρώνει τη διαδικασία αποσφράγισης των φακέλων. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δικαιώθηκε σε μια σφοδρή αντιπαράθεση για ένα ζήτημα που παρέμενε άλυτο για 30 χρόνια. Το σενάριο της ΝΔ ότι δεν έπρεπε να υπάρχει τίμημα και ότι το φάσμα είναι απεριόριστο κατέρρευσε, επεσήμανε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν μιλούσαμε για κανάλια ασπρόμαυρα, λειτουργούντα με 20 εργαζομένους μόνο και χωρίς κανέναν έλεγχο στην ποιότητα του προγράμματος, θα είχαμε άπειρα κανάλια.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, τώρα μπαίνουν οι προϋποθέσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς. «Τηρούνται οι ποιοτικές προϋποθέσεις, εντασσόμαστε στις νέες τεχνολογίες», πρόσθεσε, για να υπογραμμίσει ότι ο σπάνιος πόρος του φάσματος πρέπει να αξιοποιείται ώστε και οι εργαζόμενοι να προστατεύονται και ο τηλεθεατής να απολαμβάνει ποιοτική τηλεόραση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής  για την 7η εναπομείνασα άδεια, ανέφερε ότι ο νόμος προβλέπει ότι εάν δεν υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον αυτή θα μεταπέσει με τις θεματικές άδειες.

Σχολιάζοντας το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, για το όνομα της ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι είμαστε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι νομίζει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το συλλαλητήριο δεν μπορεί να προστατέψει τα συμφέροντας της χώρας και δεν βοηθάει ουσιαστικά τη συγκεκριμένη στιγμή. Το ζήτημα χρειάζεται ψυχραιμία.

Όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε, συνέχισε, ότι μετά την ενδιάμεση συμφωνία, ο όρος Μακεδονία υπάρχει και το έχουμε δεχθεί. Ευχήθηκε να πάνε καλά τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις με μια συμφωνία, η οποία θα γίνει αποδεκτή και από την άλλη πλευρά για να ανακτήσει η βόρεια Ελλάδα τον στρατηγικό της ρόλο στην περιοχή.

   Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνει γνωστό τι ακριβώς εννοούν. Έκανε λόγο για ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα, την ώρα που στο παρελθόν η Ελλάδα είχε χάσει έδαφος και τώρα χαϊδολογούν ακραίες φωνές. Πρόσθεσε ότι πρέπει να περιμένουμε την επίσημη θέση της ΝΔ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει μια εσωτερική συζήτηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθέατρο
Το Υπουργείο Παιδείας «σκοτώνει» τα όνειρα νέων ανθρώπων και επιστημόνων
Πρωτοφανές μπάχαλο με τα αποτελέσματα των κατατακτήριων εξετάσεων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.
Το Υπουργείο Παιδείας «σκοτώνει» τα όνειρα νέων ανθρώπων και επιστημόνων
Επίδομα παιδιού
Α21: Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού – Οδηγός για οσους έχαναν τη 1η δόση
Οι δικαιούχοι που έχασαν την πρώτη υποβολή μπορούν πλέον να διεκδικήσουν αναδρομικά το επίδομα – Οδηγός βήμα προς βήμα για την αίτηση
Α21: Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού – Οδηγός για οσους έχαναν τη 1η δόση