Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Πολιτική 0

Συνάντηση Μουζάλα-Μπολντρίνι στη Ρώμη, για το Προσφυγικό

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας συνάντησε την Τρίτη στη Ρώμη την πρόεδρο της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι. Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά την συνάντηση η ιταλική βουλή, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ήρθα στην Ιταλία, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, για να εκφράσω αλληλεγγύη προς την χώρα σας σε ότι αφορά την υποδοχή των μεταναστών, διότι η Ελλάδα αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα. Στην ΕΕ υπάρχει η λανθασμένη πεποίθηση ότι στην Ελλάδα η κατάσταση επέστρεψε στην κανονικότητα. Η κατάσταση έχει σίγουρα βελτιωθεί, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλές δυσκολίες».

Η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Μπολντρίνι εξέφρασε, με τη σειρά της, εγγύτητα προς την Ελλάδα, για τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οποία επιδεινώθηκε λόγω των πολιτικών λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα.

«Όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρείται απαράδεκτο από όλη την Ευρώπη -ιδίως από την προοδευτική Ευρώπη- η οποία θα έπρεπε να κινητοποιηθεί κατά των συνεπειών μιας συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής, αλλά δεν το έκανε. Η Ελλάδα αποτελεί το έμβλημα της αδυναμίας της ευρωπαϊκής πολιτικής», ανέφερε.

ΑΠΕ ΜΠΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΑΤΜ στο εξωτερικό: Πώς θα καταλάβετε αν σας χρεώνουν έξτρα προμήθεια

13ος και 14ος μισθός: Στο Δικαστήριο της ΕΕ το ερώτημα για τα δώρα στο Δημόσιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική