Thumbnail
Νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Έως τη μια μετά το μεσημέρι σήμερα, η ελληνική πλευρά θα έχει στα χέρια της τα καθαρογραμμένα κείμενα των θεσμών στα οποία υπάρχει συμφωνία, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα κείμενα στα οποία υπάρχουν διαφορές.

Αυτό δήλωσε σήμερα στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, διευκρινίζοντας ότι με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών «τελειώσαμε όλους τους φακέλους. Δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Υπάρχουν 4-5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (παιδεία, υγεία, ενέργεια), υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα, και 4-5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα». Πρόσθεσε δε ότι «σε κάθε μεγάλο τομέα, ένα θέμα είναι σημαντικό».

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το ζήτημα με τον προσδιορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 μένει κενό, διότι θα γίνει πακέτο με το χρέος.

Νωρίτερα, στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε σχετικά με τις επαφές της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ότι «υπάρχουν 2-3 σημεία, τεχνικά κατά κύριο λόγο, για τα οποία θα ανταλλάξουμε σήμερα κείμενα, πιθανόν και μέσω emails. Αφορούν στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κινητικότητα, στις αξιολογήσεις, στα πάντα».

Ωστόσο, ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε πως «υπάρχουν και σημεία που έχουν λίγο πολιτική χροιά και δημοσιονομικό αντίκτυπο».

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λεφτ
Διευθυντές σχολείων ζητούν νέο πλαίσιο χρηματοδότησης μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
Κεντρική χρηματοδότηση και έλεγχος Δήμων προτείνουν οι διευθυντές για τις σχολικές δαπάνες
Διευθυντές σχολείων ζητούν νέο πλαίσιο χρηματοδότησης μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
μητρ
Αλέξης Μητρόπουλος: Λάθη και καθυστερήσεις στις συντάξεις; Τώρα μπορείτε να αποζημιωθείτε
Τρεις αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων έρχονται να βάλουν στο επίκεντρο τις ευθύνες του e-ΕΦΚΑ απέναντι σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους,...
Αλέξης Μητρόπουλος: Λάθη και καθυστερήσεις στις συντάξεις; Τώρα μπορείτε να αποζημιωθείτε
φτωχιερα
Αναστάτωση στα σχολεία από τις αλλαγές στα σχολικά γεύματα - Γονείς ζητούν επαναφορά ποιοτικής σίτισης
Καταγγελίες για υποχρηματοδότηση και νέες περικοπές στο πρόγραμμα σχολικής σίτισης
Αναστάτωση στα σχολεία από τις αλλαγές στα σχολικά γεύματα - Γονείς ζητούν επαναφορά ποιοτικής σίτισης