Thumbnail
Σαρωτικός για άλλη μια φορά ήταν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας αποκλειστικά στο Euro2day.gr και την Αγγελική Παπαμιλτιάδου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Δήλωσε ότι οι θέσεις που παρουσίασε στην Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ήταν ότι δεν πρέπει πλέον «κάποιοι» θεσμοί να επιζητούν μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, καθώς οι Έλληνες συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει περίγραμμα των μελλοντικών μέτρων για το χρέος στο Eurogroup του Μαΐου, ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τότε και ότι το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 πρέπει να αναγνωριστεί από όλους.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι όλες οι «σοσιαλδημοκρατίες» έχουν όρια στο τι μέτρα μπορούν να λάβουν, ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό, δεδομένης της εσωτερικής κατάστασης, και ότι η χώρα μας πρέπει να έχει ίση μεταχείριση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς για τις άλλες χώρες αναγνωρίζεται το εγχώριο πολιτικό γίγνεσθαι στις αποφάσεις που λαμβάνονται. «Έτσι πρέπει να γίνει και με την Ελλάδα» λέει ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δίνει μια αινιγματική απάντηση, όταν ερωτάται τι του απάντησε η κυρία Λαγκάρντ για τις περικοπές στις συντάξεις, λέγοντας ότι η αίσθηση που αποκόμισε δεν ήταν εντελώς αντίθετη με τη δική του θέση. Σημειώνει ότι ακόμα δεν γνωρίζει τι ακριβώς στάση θα κρατήσει το ΔΝΤ στο χρέος.

Υποστηρίζει πως τόσο η κ. Λαγκάρντ όσο και «κάποιοι άλλοι», ενώ δέχονται ότι θα υπάρξει ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τον Μάιο, θεωρούν ότι κάποια «προβλήματα» θα μετατεθούν για αργότερα.

Οσο για τον κ. Τσίπρα, παραδέχεται ότι δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός στην εκτίμησή του καθώς τον συμπαθεί ως άνθρωπο. Σημειώνει ότι πλέον έχει χτιστεί καλή σχέση μεταξύ τους, η οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Πηγή: euro2day.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Προϋπολογισμός
Προϋπολογισμός 2026: Αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και ενοίκια, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Πακέτο παρεμβάσεων με συνολικό δημοσιονομικό αποτύπωμα 1,76 δισ. ευρώ για το 2026 περιλαμβάνει ο

Προϋπολογισμός 2026: Αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και ενοίκια, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
onaseia
Ωνάσεια σχολεία: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών - Εστία έντασης στην Καλλιθέα
Το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο, καθώς οι αντιδράσεις όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά διευρύνονται, με γονείς και εκπαιδευτικούς να δηλώνουν...
Ωνάσεια σχολεία: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών - Εστία έντασης στην Καλλιθέα