Thumbnail
Νομίζω, η μέρα σήμερα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν και στη συνέχεια αγώνες για περισσότερη ελευθερία

«Γιορτάζουμε σήμερα μία από τις κορυφαίες στιγμές του λαού μας και η σκέψη μας πάει όχι μόνο στους ήρωες της επανάστασης, αλλά στις αφανείς γυναίκες και τους άντρες, που με αυτήν την τιτάνια θέληση τους έβαλαν τα θεμέλια εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα καλά της δημοκρατίας, της ελευθερίας», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας, Γαβρόγλου, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

«Νομίζω, η μέρα σήμερα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν και στη συνέχεια αγώνες για περισσότερη ελευθερία, περισσότερη δημοκρατία, και μας πέφτει βαρύ το φορτίο να συνεχίσουμε σε αυτά τα χνάρια, βαθέματος της δημοκρατίας και εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς όρους καθημερινότητας για όλους τους πολίτες της χώρας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επεσήμανε ότι η αυριανή ημέρα δεν σηματοδοτεί μόνο την εθνική επέτειο, αλλά ταυτόχρονα, την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το ζητούμενο είναι, αυτά τα παιδια που παρήλασαν σημερα, να μην απογοητευτούν από την Ευρώπη», δήλωσε.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Κωσταντόπουλος, επεσήμανε ότι τα παιδιά «εγγυώνται με την καινοτομία, την έρευνα, την αυριανή ανάπτυξη για τη χώρα». «Για εμάς τους μεγαλύτερους, αυτό που προέχει είναι η σύμπνοια για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο Κωσταντίνος Κατσίκης, εκ μέρους των ΑΝΕΛ, χαρακτήρισε τη μαθητιώσα νεολαία «κεφάλαιο του μέλλοντος» για τη χώρα. «Αποτελεί το κλειδί που θα ανοίξει μια καλύτερη πόρτα στην ελληνική κοινωνια», είπε, «και σήμερα με την παρέλαση τίμησε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, τιμώντας όλους εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για πατρίδα και ελευθερία».

Τέλος, ο Παναγιώτης Ευαγγελίου, στέλεχος του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων, δήλωσε: «Καμαρώσαμε σήμερα τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της χώρας μας. Εμείς στην Ένωση Κεντρώων, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μία Ελλάδα με αξιοπιστία, με ανάπτυξη, με κοινωνική αλληλεγγύη, για μια ελεύθερη Ελλάδα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

THANOS PAPAIVANNOY ASEP
Πώς εμπλέκεται το ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ την εμπλοκή της Ανεξάρτητης Αρχής στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων; Γιατί θεωρεί ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο
Πώς εμπλέκεται το ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
taxi
Χωρίς ταξί η Αττική από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή το πρωί - Τι ισχύει στην υπόλοιπη χώρα
Ταξί: Νέα τριήμερη απεργία από σήμερα στην Αττική και για δύο μέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα
Χωρίς ταξί η Αττική από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή το πρωί - Τι ισχύει στην υπόλοιπη χώρα
ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΕΥΤΙΚΟΥΣ
Σχολεία: Σοβαρές καταγγελίες για πρακτικές πίεσης και έμμεσων απειλών από στελέχη σχολικών μονάδων
Διευθυντές και υποδιευθυντές φέρονται να ζητούν από εκπαιδευτικούς να τροποποιήσουν βαθμολογίες μαθητών
Σχολεία: Σοβαρές καταγγελίες για πρακτικές πίεσης και έμμεσων απειλών από στελέχη σχολικών μονάδων