Thumbnail
Τα βέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκε η κυβέρνηση -με αφορμή την κόντρα που έχει ανοίξει με το Πρώτο Θέμα. Συγκεκριμένα, της καταλόγισε πως «έχει αλλεργία στην ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση».

«Είναι γεγονός πως από όσα έχει πει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, εδώ και δύο χρόνια, μόνο ένα είναι αυτό που ειλικρινά εννοεί: “Μην διαβάζετε εφημερίδες”!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Πολύ απλά γιατί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν αλλεργία στην ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση και στοχοποιούν ό,τι δεν μπορούν να χειραγωγήσουν». 

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., «το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία, παρεμβαίνοντας αυταρχικά και με το “έτσι θέλω”, ακόμα και στις συνταγματικά κατοχυρωμένες διαδικασίες της Βουλής. Υιοθετούν τις πιο ακραίες, αντιδημοκρατικές πρακτικές, με στόχο, είτε να κλείσουν, είτε να ελέγξουν κάθε φωνή ενημέρωσης». 

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως «δεν θα τους περάσει» και προσθέτει ότι «η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη, πλουραλιστική, ευρωπαϊκή Δημοκρατία, στην οποία η ελευθερία γνώμης και η άσκηση κριτικής στην εξουσία είναι αδιαπραγμάτευτα, όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν το αντίθετο».

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας κύκλοι του Μαξίμου αναφέρθηκαν σε δάνεια του «Πρώτου Θέματος», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ξεκίνησε και στήθηκε με “περίεργα” τραπεζικά δάνεια, παραβιάζοντας τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού», αλλά και ότι ο Θέμος Αναστασιάδης «δανειζόταν από τις τράπεζες για να αγοράζει μετοχές μιας εταιρείας που ανήκε στον ίδιο και τους συνεταίρους του».

Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κόλπα» του «συνεταίρου του κ. Μητσοτάκη στη λασπολογία, του κομιστή Θ. Αναστασιάδη, με τα "περίεργα" τραπεζικά δάνεια, τις εταιρείες - μπάμπουσκες του Πρώτου Θέματος, εταιρείες που, από ότι αποκαλύφθηκε ήταν και φαντάσματα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zaxaraki
Με την παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη το νέο ξεκίνημα για τις δημόσιες βιβλιοθήκες
Συνάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη με το νέο Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών για την αναβάθμιση και ανάδειξη της αξίας των δημοσίων βιβλιοθηκών
Με την παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη το νέο ξεκίνημα για τις δημόσιες βιβλιοθήκες
εμπνε
Τι μυστήριο αυτή η έμπνευση…

Την αποζητούμε όλοι μας, για να νιώσουμε ένα μεγαλείο, να γευθούμε την ομορφιά του εαυτού μας, να θαυμάσουμε το ξεπέταγμα του συλλογισμού...

Τι μυστήριο αυτή η έμπνευση…