Thumbnail
«δεν χάνει ευκαιρία για να ταυτίζεται με τους πιο ακραίους κύκλους, στο εσωτερικό και το εξωτερικό»

«Η Νέα Δημοκρατία δεν χάνει ευκαιρία για να ταυτίζεται με τους πιο ακραίους κύκλους, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, υπονομεύοντας τις προσπάθειες της χώρας για έξοδο από την κρίση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, στην ertopen, οι οποίες «δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και είναι ενδεικτικές για την υπονομευτική στάση της ΝΔ».

Όπως ακόμη σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο κ. Κεφαλογιάννης  έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί για το θέμα του χρέους ότι «το ζήτημα αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία για την Ελλάδα έως το 2023» (!), ενώ στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε «σκουπίδια» τα ελληνικά ομόλογα.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς την οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων, ισχυριζόμενος πως πρέπει να εξομοιωθούν με την Ανατολική Ευρώπη: «Μας δανείζουν εμάς για να συντηρήσουμε κουτσουρεμένες κατά 60% συντάξεις ελλήνων πολιτών, δηλαδή ο αρχηγός του στρατού στην Ελλάδα παίρνει σύνταξη κουτσουρεμένη κατά 60% στα 1.100 – 1.200 ευρώ , ο εσθονός αρχηγός στρατού παίρνει 250 ευρώ, αυτός δανείζεται με 7% για να μας δανείσει εμάς με 1%. Φαντάζεστε... να  πρέπει να δώσουμε 4 δις στα Σκόπια και 4 δις στην Αλβανία όταν δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στην Ελλάδα, τι θα μου λέγατε εσείς; Θα θέλατε να με κρεμάσετε στην πλατεία Συντάγματος».

«Σε ένα κρεσέντο νεοφιλευθερισμού υπεραμύνθηκε της πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, χαρακτηρίζοντας ως «ιδεοληψία και λαϊκισμό» την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων», αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεστ σάλιου βρίσκει την αιτία της παχυσαρκίας σε κάθε άτομο
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
Ένας απλός συνδυασμός φρούτου και βουτύρου ξηρών καρπών μπορεί να στηρίξει τον κορεσμό, τη μυϊκή μάζα και τον μεταβολισμό στη μέση ηλικία
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
ξηροί καρποί
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
Τραγανά, θρεπτικά και με ήπια γλυκιά γεύση, τα φουντούκια συνδέονται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
oikopeda1
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες
Έως τις 15 Ιουνίου η δήλωση και ο καθαρισμός – Αυστηρότεροι έλεγχοι, κλιμακωτά πρόστιμα και ξεκάθαροι ρόλοι για δήμους και Πυροσβεστική
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες