Thumbnail
ΔΟΛ

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή το Συγκρότημα Λαμπράκη παρεμβαίνει στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ρίχνοντας το βάρος του υπέρ του εκλεκτού της Ακροδεξιάς, των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, του κ. Μπαλτάκου, του κ. Βορίδη και φυσικά του κ. Σαμαρά.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης δεν κατονομάζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά επιχειρεί να μας πείσει ότι «οι ‘Καραμανλικοί’ καίνε τον Βαγγέλη», αφήνοντας έτσι έμμεσα να εννοηθεί η προτίμησή του για τον έναν από τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους.

Πιο σαφής είναι ο «σύμβουλος έκδοσης» της εφημερίδας «Το Βήμα» Γιώργος Μαλούχος, ο ίδιος ο οποίος ανέλαβε το τρίτομο ξέπλυμα του Γκλίξμπουργκ και της Δυναστείας του. Με δική του παρέμβαση εξυμνεί τη «λύση Τζιτζικώστα» και προεξοφλεί μάλιστα τη θριαμβευτική νίκη του.

Ο κ. Μαλούχος φροντίζει πρώτα να αποκλείσει τους τρεις άλλους συνυποψηφίους, αποδίδοντας στον κ. Μεϊμαράκη ότι είναι, «αν μη τι άλλο χρονικά, ηλικιακά ταυτισμένος με όλη την πορεία των μεταπολιτευτικών χρόνων της καταστροφής», στον κ. Μητσοτάκη ότι είναι «στην κυριολεξία τέκνο του βαθύτερου ελληνικού πολιτικού παρελθόντος» και στον κ. Γεωργιάδη ότι «είναι μεν δυναμικός, πλην ουδεμία με τη Νέα Δημοκρατία σχέση έχει ο άνθρωπος».

Απέναντι σ’ αυτούς, σύμφωνα με την ανάλυση του ΔΟΛ, ο κ. Τζιτζικώστας «πρώτον, είναι πρακτικά άφθαρτος, δεύτερον, είναι εξαιρετικά επιτυχημένος, τρίτον, εκφράζει μια πραγματική ανανέωση».

Αν συνυπολογίσουμε και το ότι ο πατέρας του ήταν βασικό στέλεχος των φιλοβασιλικών της μεταπολίτευσης, και ανήκε στην ομάδα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που παραβρέθηκε στους γάμους του Παύλου Γκλίξμπουργκ στο Λονδίνο, παραβαίνοντας την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος (1.7.1995), έχουμε μια πλήρη εικόνα για τους πολιτικούς σχεδιασμούς του Συγκροτήματος.

Πηγή: Δημήτρης Ψαρράς - Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπιάτζα, Ηλεία
Η περιοχή - «πρωταθλητής» της Ελλάδας με τα 9.000 αυθαίρετα (Βίντεο)
Η περιοχή που «ξεπερνά κάθε φαντασία»: 9.000 καταπατήσεις σε 20.000 στρέμματα αιγιαλού και κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας
Η περιοχή - «πρωταθλητής» της Ελλάδας με τα 9.000 αυθαίρετα (Βίντεο)
ΟΗΕ
ΟΗΕ: «Ναι» σε κράτος Παλαιστίνης αλλά χωρίς Χαμάς – Η Ελλάδα υπέρ της απόφασης
Με 142 ψήφους υπέρ και 10 κατά, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα που ζητά νέα κυβέρνηση για την Παλαιστίνη, χωρίς τη Χαμάς, ανοίγοντας...
ΟΗΕ: «Ναι» σε κράτος Παλαιστίνης αλλά χωρίς Χαμάς – Η Ελλάδα υπέρ της απόφασης
sxoleio aithousa tsantes
Ήπειρος: «Καλή σχολική χρονιά» με σχολεία χωρίς καθαρίστριες και απολύσεις
Στην Άρτα η χρονιά ξεκίνησε με σχολεία χωρίς καθαρίστριες, ενώ στα Γιάννενα γονείς κινητοποιήθηκαν για την απόλυση καθαρίστριας με 19 χρόνια υπηρεσίας
Ήπειρος: «Καλή σχολική χρονιά» με σχολεία χωρίς καθαρίστριες και απολύσεις