Thumbnail
Βίντεο

Τον ισχυρισμό ότι οι Έλληνες ζούσαν πέρα από τις δυνατότητές τους, απέρριψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Λονδίνο, όπου μίλησε για το δημόσιο χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε επίσημη εκδήλωση του Πανεπιστημίου LSE.

«Αυτός ο μύθος, ότι οι Έλληνες ζούσαν πέρα από τις δυνατότητές τους, έχει διαψευσθεί μέσα από τη δουλειά που κάναμε στο Κοινοβούλιο. Συστήσαμε μια Επιτροπή για να διερευνήσει πώς ακριβώς δημιουργήθηκε το χρέος, την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οπόια εξέδωσε μια Έκθεση τον περασμένο Ιούνιο, που αποδεικνύει ότι οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα, ήταν σε όλα τα επίπεδα χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με εξαίρεση τις εξοπλιστικές δαπάνες», υπογράμμισε η τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Προσέθεσε πως υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται πολλές διεθνείς και αλλοδαπές εταιρείες, όπως η Siemens, η HDW και η Thyssen Krupp, επισημαίνοντας πως η διαφθορά δεν περιλαμβάνει μόνο Έλληνες αξιωματούχους, αλλά και Ευρωπαίους και διεθνείς.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «έχει αποδειχθεί ότι το λεγόμενο "σχέδιο διάσωσης" που καταρτίσθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση είχε σκοπό να διασώσει τις γαλλικές και γερμανικές ιδιωτικές τράπεζες».

Είπε, ακόμη, ότι η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τελευταία πέντε χρόνια μία πραγματική ανθρωπιστική κρίση παρά τις επαναλαμβανόμενες προβλέψεις περί επιστροφής στην ανάπτυξη. «Δεν μπορεί κανείς να αναμένει ανάπτυξη στα συντρίμμια μίας κατεστραμμένης κοινωνίας. Αυτό που συζητιέται τώρα είναι η δωδέκατη περικοπή στις συντάξεις, μιλάμε πλέον για συντάξεις των 300 ευρώ. Αυτό που συζητιέται τώρα είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι η μόνη επιλογή για το μέλλον της Ελλάδας είναι ένα μέλλον δημοκρατίας, αξιοπρέπειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Σήμερα, η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται, η αξιοπρέπεια στη χώρα καταρρακώνεται. Υπάρχει ευθύνη εκ μέρους των δανειστών, υπάρχει επίσης μία θεμελιώδης υποχρέωση των λαών, αλλά και των ευρωπαϊκών κοινωνιών για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιαγια
101 χρονών και σηκώνει βάρη καθημερινά – Τα μυστικά της μακροζωίας της
Η Iñaxi Lasa από την Ισπανία έχει ζήσει έναν αιώνα γεμάτο προκλήσεις, από πολέμους και ασθένειες μέχρι προσωπικές περιπέτειες υγείας, και σήμερα, στα...
101 χρονών και σηκώνει βάρη καθημερινά – Τα μυστικά της μακροζωίας της
βιβλία τσάι, φλυτζάνι, λουλούδια, μωβ
Η σημασία της λέξης "νοτερός"
Η ελληνική γλώσσα διαθέτει λέξεις που αποτυπώνουν με μοναδικό τρόπο τις πιο λεπτές αποχρώσεις της ανθρώπινης εμπειρίας και των συναισθημάτων.
Η σημασία της λέξης "νοτερός"