Thumbnail
Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους δόθηκαν και τα παρακάτω οικονομικά στοιχεία σε σχέση με τη λειτουργία της Βουλής αλλά και της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους:

Η Βουλή κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015 δαπάνησε συνολικά 12,5 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014. Δηλαδή, έγινε μέσα σε εννιά μήνες εξοικονόμηση 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχει υπάρξει πουθενά υπέρβαση του προϋπολογισμού, δεν έχει υπάρξει πουθενά οποιαδήποτε άλλου είδους υπέρβαση και υπάρχουν κονδύλια στα οποία έχει γίνει 100% εξοικονόμηση. Αυτή την περίοδο πλήρωσε η Βουλή -και όχι το Ίδρυμα της Βουλής- και το κόστος της Βουλής των Εφήβων. Και αυτού συμπεριλαμβανομένου, υπάρχουν τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ της εξοικονόμησης.

Κανένα από τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους δεν δέχθηκε ούτε 1 ευρώ σε αμοιβή. Κανείς τους δεν δέχθηκε, ούτε πήρε, ούτε έλαβε με οποιονδήποτε τρόπο την παραμικρή αμοιβή. Τα μόνα έξοδα που είχε η Επιτροπή αυτή, ήταν τα έξοδα μετάβασης, διαμονής, διατροφής των ανθρώπων, διερμηνείας των εργασιών. Το σύνολο αυτών των εξόδων σήμερα, για όλα αυτά που έγιναν από τον Απρίλιο, υπολογίζεται από τις υπηρεσίες της Βουλής, στις 112.000 ευρώ. Αυτός είναι περίπου ο απολογισμός της Επιτροπής και είναι τα πάντα αναρτημένα στο διαδίκτυο μέσα από τη διαδικασία διαφάνειας. Δεν έχει ποτέ στο παρελθόν υπάρξει επιτροπή η οποία να έχει λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει ποτέ στο παρελθόν υπάρξει δυναμικό που με τέτοια ανιδιοτέλεια να έχει συνεισφέρει.

Πηγή: agonaskritis.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πύλος
Καλαμάτα – Μεθώνη σε «χρόνο dt»: Ο νέος δρόμος που αλλάζει την Πελοπόννησο
Πώς το έργο των 240 εκατ. ευρώ αλλάζει τον τουριστικό χάρτη της Πελοποννήσου και εκμηδενίζει τις αποστάσεις
Καλαμάτα – Μεθώνη σε «χρόνο dt»: Ο νέος δρόμος που αλλάζει την Πελοπόννησο
Συνάντηση Μητσοτάκη με μαθητή
Η επιστολή που συγκίνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Συνάντηση με μαθητή Ειδικού Σχολείου
Συνάντηση με νόημα: Ο Μητσοτάκης υποδέχθηκε μαθητή Ειδικού Σχολείου – «Με συγκίνησε» η επιστολή του
Η επιστολή που συγκίνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Συνάντηση με μαθητή Ειδικού Σχολείου