Thumbnail
Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους δόθηκαν και τα παρακάτω οικονομικά στοιχεία σε σχέση με τη λειτουργία της Βουλής αλλά και της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους:

Η Βουλή κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015 δαπάνησε συνολικά 12,5 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014. Δηλαδή, έγινε μέσα σε εννιά μήνες εξοικονόμηση 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχει υπάρξει πουθενά υπέρβαση του προϋπολογισμού, δεν έχει υπάρξει πουθενά οποιαδήποτε άλλου είδους υπέρβαση και υπάρχουν κονδύλια στα οποία έχει γίνει 100% εξοικονόμηση. Αυτή την περίοδο πλήρωσε η Βουλή -και όχι το Ίδρυμα της Βουλής- και το κόστος της Βουλής των Εφήβων. Και αυτού συμπεριλαμβανομένου, υπάρχουν τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ της εξοικονόμησης.

Κανένα από τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους δεν δέχθηκε ούτε 1 ευρώ σε αμοιβή. Κανείς τους δεν δέχθηκε, ούτε πήρε, ούτε έλαβε με οποιονδήποτε τρόπο την παραμικρή αμοιβή. Τα μόνα έξοδα που είχε η Επιτροπή αυτή, ήταν τα έξοδα μετάβασης, διαμονής, διατροφής των ανθρώπων, διερμηνείας των εργασιών. Το σύνολο αυτών των εξόδων σήμερα, για όλα αυτά που έγιναν από τον Απρίλιο, υπολογίζεται από τις υπηρεσίες της Βουλής, στις 112.000 ευρώ. Αυτός είναι περίπου ο απολογισμός της Επιτροπής και είναι τα πάντα αναρτημένα στο διαδίκτυο μέσα από τη διαδικασία διαφάνειας. Δεν έχει ποτέ στο παρελθόν υπάρξει επιτροπή η οποία να έχει λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει ποτέ στο παρελθόν υπάρξει δυναμικό που με τέτοια ανιδιοτέλεια να έχει συνεισφέρει.

Πηγή: agonaskritis.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κάμερες σε ξενοδοχεία
Ξενοδοχεία: Κύκλωμα με κρυφές κάμερες πουλάει τις ιδιωτικές στιγμές χιλιάδων τουριστών
«Κάναμε σεξ και μετά ανακαλύψαμε ότι μας είχαν παρακολουθήσει χιλιάδες» - Σκάνδαλο με κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία
Ξενοδοχεία: Κύκλωμα με κρυφές κάμερες πουλάει τις ιδιωτικές στιγμές χιλιάδων τουριστών
Νίκος Φωτόπουλος, Γιάννης Παναγόπουλος
ΓΣΕΕ: «Πυρά» Φωτόπουλου κατά Παναγόπουλου – «Λειτουργούσαν υπέρ της εργοδοσίας»
Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ Νίκος Φωτόπουλος «αδειάζει» την πλειοψηφία και κάνει λόγο για «σχέσεις συνδιαλλαγής» και «συνδικαλιστική γραφειοκρατία»
ΓΣΕΕ: «Πυρά» Φωτόπουλου κατά Παναγόπουλου – «Λειτουργούσαν υπέρ της εργοδοσίας»
ΠΑΣΑΝ, Παπαδομαρκάκης
Υπουργείο Παιδείας σε ΠΑΣΑΝ: «Δεν καταργείται η Παράλληλη Στήριξη»
Τι ειπώθηκε για προσλήψεις, Παράλληλη Στήριξη και πίνακες αναπληρωτών - Αλλαγές στο καθηκοντολόγιο της Ειδικής Αγωγής
Υπουργείο Παιδείας σε ΠΑΣΑΝ: «Δεν καταργείται η Παράλληλη Στήριξη»