Thumbnail
Εκλογές 2015

ΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ ΑΝΕΛ

Σε σκληρή μάχη που φαίνεται ότι θα κριθεί την τελυταία στιγμή, εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση, μία μόλις εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Κάπα Reserach για το Βήμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μισή μονάδα, καταγράφοντας ποσοστό 26,7% έναντι 26,2% της Νέας Δημοκρατίας.

Στη δημοσκόπηση της ίδια εταιρείας μια βδομάδα πριν, η διαφορά διαμορφωνόταν στο 0,7%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,5% και τη ΝΔ στο 25,9%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία η έρευνα της Kapa Research δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα να προηγείται με ποσοστό 36,7% έναντι 34,4% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ κανένας από τους δυο απαντά το 25,8% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA καταγράφει ανατροπές και βρίσκει το ΣΥΡΙΖΑ στο 26% και τη Νέα Δημοκρατία στο 25,8, δίνει δηλαδή μια διαφορά 0,2 μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι 10 μέρες πριν, η διαφορά ήταν 0,3% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, με 25,3% για το κόμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και 25% για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Για την τρίτη θέση μάχονται τέσσερα κόμματα. Μικρό προβάδισμα καταγράφει η Χρυσή Αυγή με ποσοστά 7% και 6,5% στις δυο μετρήσεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 6,1% και στο 6%, το ΚΚΕ μεταξύ 5,9% και 5,7% ενώ το Ποτάμι καταγράφεται στο 5% στην έρευνα της Κάπα Research και στο 4,4 στην έρευνα της GPO.

Στα υπόλοιπα κόμματα το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας είναι στο 4,2% και στο 3,6%, της Ένωσης Κεντρώων στο 3,6% και στο 3,3%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφονται στο 3,1% και στο 3%, πάνω δηλαδή από το όριο εισόδου στην επόμενη Βουλή.

Ένας στους 10 ψηφοφόρους φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι αναποφάσιστος.

Στην έρευνα της ALCO για το Πρώτο Θέμα, η διαφορά των δυο κομμάτων είναι 0,7% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό του οποίου ανέρχεται στο 25,4% έναντι 24,7% της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,4%, ΚΚΕ με 6,2%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 5,1%, Ποτάμι με 4%, Ένωση Κεντρώων με 3,9%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, ΑΝΕΛ με 2,6%, και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 10,4%.

Στην έρευνα της MRB για τη Realnews, η διαφορά των δυο κομμάτων είναι 0,4% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ που έχει 25,9% έναντι 25,5% της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,1%, ΚΚΕ με 5,7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το Ποτάμι με 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,2%, οι ΑΝΕΛ με 2,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 14,1%.

Τέλος, στη δημοσκόπηση της Rass για το ΠΑΡΟΝ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,4% έναντι 27,1% της ΝΔ κι ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,4%, ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 4,8%, Ποτάμι με 3,8%, Ένωση Κεντρώων με 3,3%, Λαϊκή Ενότητα με 3%, ΑΝΕΛ με 2,3% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 13,1%.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr/

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Γενιδούνιας
ΟΛΜΕ: «Απαράδεκτη η απόλυση του Κώστα Γενιδούνια – Εργοδοτική τρομοκρατία της HELLENIC TRAIN»
«Οι απειλές του πρωθυπουργού ακόμα και για απολύσεις εκπαιδευτικών εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο στοχοποίησης και τρομοκράτησης»
ΟΛΜΕ: «Απαράδεκτη η απόλυση του Κώστα Γενιδούνια – Εργοδοτική τρομοκρατία της HELLENIC TRAIN»
foto_education_pencils_blue.jpg
Πειραματικά Σχολεία 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης – Δείτε εάν περάσατε
Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία – Αναρτήθηκαν τα Αποτελέσματα
Πειραματικά Σχολεία 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης – Δείτε εάν περάσατε
ΥΠΑΙΘΑ
Υπάλληλοι ΚΕΔΑΣΥ-ΣΑΕΚ: «Να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις ΣΑΕΚ να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ»
Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γιαννικόπουλο
Υπάλληλοι ΚΕΔΑΣΥ-ΣΑΕΚ: «Να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις ΣΑΕΚ να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ»