Thumbnail
Δείτε τους θεματικούς κύκλους συζήτησης 

Απόψε στις 21:00 θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, μετά από συμφωνία της άτυπης Διακομματικής. Για το debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής του θεωρείται η 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα. 

Σημειώνεται πως χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δημοσιογράφων που θα μετέχουν στο debate,  στην Αγ. Παρασκευή, με στόχο τον καθορισμό και το πλαίσιο των ερωτήσεων που θα υποβληθούν, υπό τον συντονιστή της βραδιάς Πάνο Χαρίτο και σύμφωνα με τους κανόνες που ορίστηκαν από τη διακομματική επιτροπή.

Ερωτήσεις θα υποβάλλουν έξι δημοσιογράφοι:  Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Θεματικοί κύκλοι συζήτησης: 

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό 

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - 'Αμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του καθε Αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30''. Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15''και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.

Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.

Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

Τέλος, η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi
Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα - Παράσταση διαμαρτυρίας στις 17 Σεπτεμβρίου
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων για τα κενά στα σχολεία
Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα - Παράσταση διαμαρτυρίας στις 17 Σεπτεμβρίου
Νίκος Δένδιας
Νέα δημοσκόπηση: Ο Νίκος Δένδιας πρώτο φαβορί για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 9,2% στο σύνολο και 14,7% στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κωστής...
Νέα δημοσκόπηση: Ο Νίκος Δένδιας πρώτο φαβορί για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας