Thumbnail
"Υπό αυτή την έννοια, δε θα συμμετέχω στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένω πολιτικά και κοινωνικά ενεργή"

δήλωση Ηρώς Διώτη για τη μη κάθοδο στις επικείμενες εκλογές:

Από την 25η Γενάρη, οπότε και τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση προχώρησε επί έξι μήνες σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τις κυρίαρχες ελίτ στην Ε.Ε. Το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης, αναντίρρητα προϊόν εκβιασμού εξαιτίας και της αδιαλλαξίας των εταίρων, αλλά και της μη προετοιμασίας από την ελληνική πλευρά ενός εναλλακτικού σχεδίου στην περίπτωση μη συμφωνίας, ήταν η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.

Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και εντείνει την ύφεση και την κοινωνική ανισότητα. Η δέσμευση από τις τελευταίες αποφάσεις των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου, που δε θα ήταν συνέδριο «εσωτερικού ξεκαθαρίσματος», θα έδινε τη δυνατότητα εκπόνησης σήμερα ενός εναλλακτικού σχεδίου απεμπλοκής -στο άμεσο μέλλον- από τα μνημόνια, ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διακυβέρνησης στις νέες συνθήκες αλλά και θα απαντούσε στα μεγάλα ερωτήματα που έθεσε η συγκυρία, δεν τηρήθηκε.

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και η προκήρυξη των εκλογών καθόρισε και το περιεχόμενο της πολιτικής με την οποία θα διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο του ελληνικού λαού, δηλαδή τη διαχείριση και την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας.

Σε ό,τι με αφορά, δεν πιστεύω και δεν μπορώ να υπηρετήσω αυτό το σχέδιο. Η κάθοδός μου στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων 8 χρόνων –από το 2007 μέχρι και τις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015- προέτασσε διαφορετικές διεκδικήσεις για τον κόσμο της εργασίας, τα πληττόμενα από τις πολιτικές λιτότητας στρώματα, τους νέους ανθρώπους.

Υπό αυτή την έννοια, δε θα συμμετέχω στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένω πολιτικά και κοινωνικά ενεργή, γιατί οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη δε σταματούν. Εκεί, όλοι και όλες, θα συναντιόμαστε.

Ηρώ Μ. Διώτη

Βουλευτίνα Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ

- See more at: http://left.gr/news/i-dilosi-tis-iros-dioti-gia-ti-mi-kathodo-tis-stis-epikeimenes-ekloges#sthash.GsN1oQYm.dpuf

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: Από τη Δευτέρα ψυχολόγοι στα Βορίζια – «Θα είμαστε δίπλα στο χωριό»
Τι οδήγησε την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη να στείλει ομάδα ψυχολόγων στα Βορίζια – Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Ζαχαράκη: Από τη Δευτέρα ψυχολόγοι στα Βορίζια – «Θα είμαστε δίπλα στο χωριό»
δουκας
Δούκας στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ: «Οι Δήμοι στα όρια επιβίωσης – Ήρθε η ώρα για αγώνα και δράση»
Σφοδρή επίθεση του δημάρχου Αθηναίων στην κυβέρνηση – Μιλά για αφαίρεση πόρων, υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και καλεί σε κινητοποιήσεις και κλείσιμο...
Δούκας στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ: «Οι Δήμοι στα όρια επιβίωσης – Ήρθε η ώρα για αγώνα και δράση»