Αλ. Τσίπρας: «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα» - "Bιώσιμη συμφωνία ή «μεγάλο όχι»"
Τι είπε στο Μαξίμου

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα» είπε ο Πρωθυπουργός στους συνεργάτες τους

«Θα πούμε το μεγάλο όχι αν η Ευρώπη επιλέξει διχασμό και συνέχιση της υποτέλειας». Εάν η συμφωνία είναι βιώσιμη «θα σηκώσουμε το βάρος του συμβιβασμού όσο δύσκολος κι αν είναι».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα παραπάνω είναι λόγια του πρωθυπουργού στη  σύσκεψη υπό την προεδρία του.

Ο κ.Τσίπρας απέκλεισε την προσφυγή στις κάλπες, τόνισε ότι το βάρος ακόμη και ενός δυσκολου συμβιβασμού θα το σηκώσει η κυβέρνηση εάν η συμφωνία είναι βιώσιμη, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος για το «μεγάλο όχι» στην αντίθετη περίπτωση.

Παράλληλα ο Α. Τσίπρας έβαλε Φρένο στα περί διενέργειας εκλογών ή δημοψηφίσματος.

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας .

Τα επίμαχα σημεία της εισήγησης Τσίπρα είναι τα εξής:

- «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».

- « Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

- «Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

- «Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα