Thumbnail
Στην Βουλή ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Για πρώτη φορά σήμερα το απόγευμα οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία (πλην των περιπτώσεων που αφορούσαν την άρση της ασυλίας τους) και για πρώτη φορά, μετά τον εγκλεισμό τους στη φυλακή, θα βρεθούν ενώπιον του Αντώνη Σαμαρά.

Η άδεια τούς δόθηκε από την εισαγγελέα επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και οι βουλευτές του κόμματος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος και Ηλίας Κασιδιάρης, για να παραβρεθούν στις τρεις ψηφοφορίες (17, 23 και 29 Δεκεμβρίου).

Αντίστοιχη άδεια δόθηκε και στον προσωρινά κρατούμενο στις φυλακές Ναυπλίου, ανεξάρτητο πλέον, βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελέας εκτίμησε πως αυτή τη φορά πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα, ενώ από ορισμένες πλευρές υποστηρίχθηκε ότι τίθεται συνταγματικό ζήτημα από την τυχόν μη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Πάντως, ανάλογη άδεια δεν τους είχε δοθεί κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με τη γνώμη που εξέφρασε στην «Εφ.Συν.» ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, όχι μόνο δεν υφίσταται θέμα συνταγματικότητας, αλλά, αντίθετα, «δεν δικαιολογείται η χορήγηση άδειας στους κρατούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η απαιτούμενη πλειοψηφία υπολογίζεται με βάση τον συνολικό αριθμό των βουλευτών (δηλαδή τους 300) και όχι τον αριθμό των παρόντων. Επομένως, η αυτοπρόσωπη παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν θα εισέφερε οτιδήποτε». 

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

oiele
Σοβαρές αιχμές από την ΟΙΕΛΕ για “σιδηροδρομικό αυταρχισμό” εν μέσω πολιτικών εξελίξεων
Καταγγέλλεται στοχευμένη ενέργεια εκφοβισμού – Συσχέτιση με την υπόθεση Τεμπών και την επιστροφή του στον συνδικαλισμό
Σοβαρές αιχμές από την ΟΙΕΛΕ για “σιδηροδρομικό αυταρχισμό” εν μέσω πολιτικών εξελίξεων
posdep_1.jpg
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Καταδίκη από την ΠΟΣΔΕΠ που ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και την προστασία της ελευθερίας έκφρασης στα πανεπιστήμια
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Εμμανουήλ Καραλής
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή
Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα, περνώντας τα 6,01μ. με την πρώτη προσπάθεια και «απειλεί» πλέον σταθερά τον Ντουπλάντις
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή
mitsotakis
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα πανεπιστήμια - Στρατηγική ενίσχυσης της ασφάλειας με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους