Thumbnail
Παρέμβαση Ερντογάν στην παγκόσμια Ιστορία

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής, ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

«Μουσουλμάνοι ναύτες έφταξαν στις ακτές της Αμερικής το 1178. Στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Κολόμβος έκανε λόγο για την παρουσία ενός τζαμιού στην κορυφή ενός βουνού στην Κούβα» ανέφερε ο Ερντογάν  υποστηρίζοντας ότι η αναφορά στο ημερολόγιο αποτελεί απόδειξη ότι «η θρησκεία του Ισλάμ ήταν διαδεδομένη» όταν ο πρώτος ευρωπαίος εξερευνητής ανακάλυψε τον Νέο Κόσμο το 1492.
Στο ίδιο κλίμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφεται από τον Κολόμβο. «Θα ήθελα να το συζητήσω με τους Κουβανούς αδελφούς, ένα τζαμί θα πήγαινε και σήμερα μια χαρά στον λόφο αυτόν», υπογράμμισε.
Σημειώνεται πως ένας περιορισμένος αριθμός μουσουλμάνων ιστορικών και θεολόγων έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την ανακάλυψη του Χριστόφορου Κολόμβου, ισχυριζόμενοι ότι είχε υπάρξει μουσουλμανική παρουσία στην Αμερική πριν από το 1492, αν και δεν έχει εντοπισθεί ποτέ κάποιο ίχνος του ισλάμ στην ήπειρο αυτή.
Σε αμφιλεγόμενο άρθρο του που δημοσιεύθηκε το 1996, ο ιστορικός Γιούσεφ Μρούεχ είχε αναφερθεί σε μία αποστροφή των περιγραφών του Κολόμβου, στην οποία ο θαλασσοπόρος έκανε λόγο για ένα τζαμί στην Κούβα. Αλλά οι συνάδελφοί του απέκλεισαν την εκδοχή του λέγοντας ότι αυτό το «τζαμί» δεν ήταν παρά μία μεταφορά για την περιγραφή του σχήματος ενός τοπίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

avga
Γιατί τα αυγά είναι ιδανική επιλογή για το πρωινό σας - Πόσα πρέπει να τρώμε
Μια από τις πιο παρεξηγημένες τροφές αποδεικνύεται ιδανική για υγιεινό, θρεπτικό και χορταστικό ξεκίνημα της ημέρας
Γιατί τα αυγά είναι ιδανική επιλογή για το πρωινό σας - Πόσα πρέπει να τρώμε
μπάνιο
Το αντικείμενο στο μπάνιο που κρύβει εκατομμύρια μικρόβια και το χρησιμοποιείς κάθε μέρα
Ποιο αντικείμενο του μπάνιου κρύβει εκατομμύρια μικρόβια και πώς να προστατευτείτε
Το αντικείμενο στο μπάνιο που κρύβει εκατομμύρια μικρόβια και το χρησιμοποιείς κάθε μέρα