Thumbnail
Παρέμβαση Ερντογάν στην παγκόσμια Ιστορία

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής, ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

«Μουσουλμάνοι ναύτες έφταξαν στις ακτές της Αμερικής το 1178. Στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Κολόμβος έκανε λόγο για την παρουσία ενός τζαμιού στην κορυφή ενός βουνού στην Κούβα» ανέφερε ο Ερντογάν  υποστηρίζοντας ότι η αναφορά στο ημερολόγιο αποτελεί απόδειξη ότι «η θρησκεία του Ισλάμ ήταν διαδεδομένη» όταν ο πρώτος ευρωπαίος εξερευνητής ανακάλυψε τον Νέο Κόσμο το 1492.
Στο ίδιο κλίμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφεται από τον Κολόμβο. «Θα ήθελα να το συζητήσω με τους Κουβανούς αδελφούς, ένα τζαμί θα πήγαινε και σήμερα μια χαρά στον λόφο αυτόν», υπογράμμισε.
Σημειώνεται πως ένας περιορισμένος αριθμός μουσουλμάνων ιστορικών και θεολόγων έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την ανακάλυψη του Χριστόφορου Κολόμβου, ισχυριζόμενοι ότι είχε υπάρξει μουσουλμανική παρουσία στην Αμερική πριν από το 1492, αν και δεν έχει εντοπισθεί ποτέ κάποιο ίχνος του ισλάμ στην ήπειρο αυτή.
Σε αμφιλεγόμενο άρθρο του που δημοσιεύθηκε το 1996, ο ιστορικός Γιούσεφ Μρούεχ είχε αναφερθεί σε μία αποστροφή των περιγραφών του Κολόμβου, στην οποία ο θαλασσοπόρος έκανε λόγο για ένα τζαμί στην Κούβα. Αλλά οι συνάδελφοί του απέκλεισαν την εκδοχή του λέγοντας ότι αυτό το «τζαμί» δεν ήταν παρά μία μεταφορά για την περιγραφή του σχήματος ενός τοπίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρακερ
Τραγανά μίνι κράκερ με τυρί: Το πιο εύκολο σνακ με μόλις 4 υλικά
Αν ψάχνεις μια γρήγορη, πιο υγιεινή και σίγουρα πιο νόστιμη λύση από τα έτοιμα σνακ του σούπερ μάρκετ, αυτά τα μικρά τυρένια κράκερ είναι ό,τι πρέπει.
Τραγανά μίνι κράκερ με τυρί: Το πιο εύκολο σνακ με μόλις 4 υλικά
φοιτητές στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Σπαρακτική καταγγελία φοιτητή: «Μου μένουν μόλις 7 μαθήματα και με πετούν έξω από την εστία»
«Δεν έχω ξεπεράσει το ν+3, πού θα μένω και πώς θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου;» - Κραυγή απόγνωσης φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης
Σπαρακτική καταγγελία φοιτητή: «Μου μένουν μόλις 7 μαθήματα και με πετούν έξω από την εστία»
σχολείο
Καθηγητές Πρωτοβάθμιας: «Διαθέσεις στο σκοτάδι» - Όταν η εκπαίδευση λειτουργεί με κανόνες του 1950
Όταν εκπαιδευτικοί με υψηλότερη μοριοδότηση δεν τοποθετούνται σε κοντινά σχολεία, ενώ άλλοι με λιγότερα μόρια ευνοούνται, τότε δεν πρόκειται για...
Καθηγητές Πρωτοβάθμιας: «Διαθέσεις στο σκοτάδι» - Όταν η εκπαίδευση λειτουργεί με κανόνες του 1950