Πολιτική 0

Κατεπείγουσα έρευνα για τραυματισμό φωτορεπόρτερ από αστυνομικούς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στην Αθήνα

Τέσσερις μόλις ώρες μετά τον καταχρηστικό έλεγχο στοιχείων σε φωτορεπόρτερ και μετά τη ρητή δέσμευση του ΓΑΔΑρχη ότι οι φωρορεπόρτερ θα μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια, άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στον φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκο. «Έλέγχει άραγε η ηγεσία τους αστυνομικούς ή όχι;» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το μεσημέρι τον ΓΑΔΑρχη για να διαμαρτυρηθούμε για τον καταχρηστικό έλεγχο στοιχείων που διενέργησαν άντρες των ΜΑΤ σε συνάδελφο», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μ. Λώλος.

«Εκείνος επικοινώνησε μπροστά μας με τον διοικητή των ΜΑΤ, έκανε αυστηρές συστάσεις και μας έδωσε το λόγο της τιμής του ότι κανείς δεν θα μας αγγίξει όταν εργαζόμαστε - όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμα, οι νόμοι, μέχρι και οι κανόνες εμπλοκής σε εμπόλεμη ζώνη. Τέσσερις ώρες μετά, ΜΑΤατζής χτύπησε με γκλομπ στο κεφάλι τον συνάδελφο, Γιάννη Λιάκο, που αυτή την ώρα πάει στο νοσοκομείο. Ο ΓΑΔΑρχης κι ο Διοικητής των ΜΑΤ είναι έκθετοι κι ακόμα πιο έκθετος είναι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Τελικά, η διοικητική κι η πολιτική ηγεσία ελέγχουν τα όργανα ή όχι; Σε κάθε περίπτωση, για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα σε συναδέλφους, υπόλογος θα είναι ο κ. Κικίλιας».

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, γνωστοποιήθηκε πως διατάχθηκε κατεπείγουσα έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και προανάκριση από τη ΓΑΔΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγή: Ντίνα Δασκαλοπούλου - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική