Thumbnail
Η επιστολή παραίτησης του κ. Ζωγράφου έπεσε σαν βόμβα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο Παναγιώτης Ζωγράφος, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη γερμανική καγκελαρία και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Ζωγράφου έπεσε σαν βόμβα στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ υπάρχουν αιχμές για την ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Διπλωματικές πληροφορίες παρ΄ όλα αυτά λένε ότι, ο Παναγιώτης Ζωγράφος στην επιστολή του δεν αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει την παραίτησή του, μόλις δέκα μήνες πριν από τη συνταξιοδότησή του.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο κ. Ζωγράφος φέρεται να είναι δυσαρεστημένος επειδή στην πρόσφατη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο η ελληνική πρεσβεία «παρακάμφθηκε» και οι συνεννοήσεις έγιναν απ' ευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο και τη γερμανική καγκελαρία. Ο πρέσβης Παναγιώτης Ζωγράφος δεν εκλήθη καν να παραστεί στη συνάντηση εργασίας του κ. Σαμαρά με την κυρία Μέρκελ κι αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών  μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει την παραίτηση του πρέσβη Παναγιώτη Ζωγράφου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απατη
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό
Το Υπουργείο προειδοποιεί για απόπειρες υποκλοπής προσωπικών στοιχείων – «Καμία ενημέρωση δεν γίνεται τηλεφωνικά»
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό
τεμμ
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
Σφοδρές καταγγελίες για «εγκληματική αδράνεια» και ανενεργά συστήματα – Στο στόχαστρο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
ενεγυλ
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
Η ΕΛΜΕ ζητά άμεσα μέτρα ασφάλειας μετά από βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά – «Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα»
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας