Πολιτική

"Όχι" στη διαγραφή χρέους λέει ο Γκίκας Χαρδούβελης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με δηλώσεις του στο Bloomberg

Η διαγραφή του δημόσιου χρέους δεν αποτελεί επιλογή, δήλωσε στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σημειώνοντας πως αυτό το κάνεις όταν το χρέος διακρατείται από ιδιώτες επενδυτές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο περιθώριο του "road show" που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο, ανέφερε ότι  «δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή (κούρεμα) του δημοσίου χρέους». Ο ίδιος σημείωσε, αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, ότι «όλες οι δυνατότητες αυτή τη στιγμή είναι ανοικτές».

Χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, με αφορμή την προεδρική εκλογή, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα επιθυμούσαν ακόμη έναν κύκλο εκλογικών αναμετρήσεων. Υποστήριξε ότι οι αποκρατικοποιήσεις επιταχύνονται καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς η οικονομία σταθεροποιείται.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εμφανίζεται σημαντική επενδυτική ζήτηση για εγχώρια ομόλογα και μετοχές. Και αυτό διότι οι επενδυτές διαπιστώνουν πλέον ότι η Ελλάδα ανακάμπτει.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στη Σκωτία, επεσήμανε ότι τυχόν ανεξαρτητοποίησή της θα επηρέαζε αρνητικά ολόκληρη την Ευρώπη.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική