Thumbnail
Μαζικό ξεσπίτωμα για χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος και ως αυτοτελές νομοσχέδιο με ένα άρθρο θα κατατεθεί, πιθανότατα την Πέμπτη (19/12) η ρύθμιση για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών της α' κατοικίας, η οποία θα οδηγήσει σε μαζικό ξεσπίτωμα χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα αρχίσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο, αναμένεται να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Σώματος.

Η ρύθμιση θα ισχύσει αποκλειστικά για την πρώτη κατοικία και υπό δρακόντιες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προϋποθέσεις αυτές είναι το ακίνητο να είναι η κύρια κατοικία του δανειολήπτη, η αντικειμενική αξία της να μην ξεπερνά τα 160.000 ευρώ και το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Επιπλέον προϋπόθεση τίθεται και η καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης, προκειμένου η κατοικία να μηνβγαίνει στο σφυρί. Για όλα τα υπόλοιπα ακίνητα οι πλειστηριασμοί απελευθερώνονται.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη "Δημόσια Τηλεόραση" μίλησε για τρία κριτήρια, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Θα υπάρχουν προβλέψεις σε σχέση με τη συνολική περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη γιατί δεν μας ενδιαφέρει να καλύπτονται από την ομπρέλα προστασίας άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να αντεπεξέλθουν. Θα υπάρχουν προβλέψεις σε σχέση με το εισόδημα του οφειλέτη και θα υπάρχει και μια πρόβλεψη για μια μίνιμουμ καταβολή» δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: iskra.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα πανεπιστήμια - Στρατηγική ενίσχυσης της ασφάλειας με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
διακοπές
Κοινωνικός Τουρισμός 2025-26: Επιδοτούμενες διακοπές για εργαζόμενους και ανέργους
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το νέο πρόγραμμα 50 εκατ. ευρώ – Ποιοι δικαιούνται την επιταγή και πώς θα υποβάλουν αίτηση
Κοινωνικός Τουρισμός 2025-26: Επιδοτούμενες διακοπές για εργαζόμενους και ανέργους