Κόπτσης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Αλέξανδρος Κόπτσης μοιράστηκε μία ιδιαίτερη εμπειρία που είχε κατά την επίσκεψη του σε σχολείο την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» αναφέρθηκε στην πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων όπου οι μαθητές των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

«Εμείς κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία, έναν προγραμματισμό. Ήμασταν πανέτοιμοι όπως κάθε χρονιά αλλά υπάρχει και το άγχος γιατί είναι σημαντική η στιγμή για τους μαθητές μας. Είμαστε πανέτοιμοι, λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Σήμερα μέχρι στιγμής πήγε πάρα πολύ καλά».

Ο κ. Κόπτσης εξήγησε ότι «τα θέματα ελήφθησαν κανονικά στην ώρα τους, μέχρι τις 9:00 είχαν δοθεί στους μαθητές άρα μέχρι τις 12:00 και κάτι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στο τέλος θα έχουμε ανατροφοδότηση, δεν μας έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα μέχρι και τη στιγμή, που μιλάμε, κυλούν όλα ομάδα και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής οργάνωσης».

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι πανελλαδικές δεν είναι το παν στη ζωή των ανθρώπων λέγοντας: «Θέλω να πω στους μαθητές μας καλή επιτυχία, να είναι αυτοσυγκεντρωμένοι, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό τους, με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία. Όσοι διάβασαν, να είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν. Να είναι απόλυτα σίγουροι ότι η Πολιτεία έχει κάνει τα πάντα για να υλοποιηθούν οι εξετάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να πω επίσης στους γονείς να είναι το ψυχολογικό καταφύγιο για τους μαθητές, χρειάζονται αγάπη, βοήθεια, στοργή και συμπαράσταση αυτές τις μέρες και να πούμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς μας, που στέκονται με συνέπεια όλο αυτόν το τελευταίο χρονικό διάστημα, που το έχουν ανάγκη οι μαθητές μας».

Τα παιδιά τραγουδούσαν

Τέλος, ο κ. Κόπτσης αναφέρθηκε σε μία εμπειρία που είχε κατά την επίσκεψη του σε σχολείο την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων: «Το πρωί πήγα σε ένα λύκειο και μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι τα παιδιά πριν μπουν στην τάξη τραγουδούσαν. Δεν χαιρόντουσαν απλά, τραγουδούσαν και τους είπα μπράβο συγχαρητήρια. Αυτό θέλω να καταλάβουν τα παιδιά ότι το σχολείο δεν είναι ένας πιεστικός μηχανισμός, που αν δεν τα καταφέρετε αλίμονο σας». 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καύσωνας στην Ευρώπη
Ευρώπη στους 40°C: Κλειστά σχολεία, θερμοκρασίες-ρεκόρ και εξετάσεις σε αίθουσες χωρίς επαρκή δροσιά
Ευρωπαϊκό «καμίνι»: Παιδιά σε σχολικές αίθουσες-φούρνους εν μέσω πρωτοφανούς ζέστης
Ευρώπη στους 40°C: Κλειστά σχολεία, θερμοκρασίες-ρεκόρ και εξετάσεις σε αίθουσες χωρίς επαρκή δροσιά
μπεος
Αχιλλέας Μπέος: Δικαστική «καμπάνα» για το «άπλυτοι και βρομιάρηδες» κατά δημοσιογράφων
Δεν έπεισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ο ισχυρισμός ότι επρόκειτο απλώς για... «χιούμορ»
Αχιλλέας Μπέος: Δικαστική «καμπάνα» για το «άπλυτοι και βρομιάρηδες» κατά δημοσιογράφων
Υπουργείο Παιδείας
«Χωρίς προσωπικό και δομές δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση» – Προειδοποίηση εργαζομένων του υπ. Παιδείας
ΠΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ: Επείγουσα παρέμβαση για το άρθρο 361 – Ζητείται άμεση συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας
«Χωρίς προσωπικό και δομές δεν μπορεί να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση» – Προειδοποίηση εργαζομένων του υπ. Παιδείας