Πανελλήνιες 0

Πανελλήνιες 2026: Τα εξεταστικά κέντρα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (λίστα)

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η απόφαση περιλαμβάνει όλα τα εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων 2026

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη υπογράφει τις δύο αποφάσεις με τις οποίες καθορίζονται τα εξεταστικά κέντρα των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων 2026.

Η απόφαση για τα ΓΕΛ

Η πρώτη απόφαση αφορά στα εξεταστικά κέντρα για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2026, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στην απόφαση σημειώνεται επίσης ότι τα εξεταστικά κέντρα που δεν διαθέτουν Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θα λάβουν τα θέματα από το πλησιέστερο εξεταστικό κέντρο ή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η απόφαση για τα ΓΕΛ

Η απόφαση για τα ΕΠΑΛ

Η δεύτερη απόφαση, αφορά στον ορισμό των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις περιφέρειες των οποίων θα λειτουργήσουν τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2026 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη δεύτερη απόφαση ορίζεται επίσης ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των αντίστοιχων σχολικών συγκροτημάτων στα οποία θα εδρεύουν.

Στην απόφαση σημειώνεται επίσης ότι τα εξεταστικά κέντρα ΕΠΑΛ που δεν διαθέτουν σύστημα ΣΑΜ, θα συνεργαστούν με τα πλησιέστερα εξεταστικά κέντρα ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, κατά περίπτωση, που διαθέτουν το σύστημα ΣΑΜ.

Τέλος, γίνεται έκκληση στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να προχωρήσουν στην κατανομή των υποψηφίων ανά εξεταστικό κέντρο ΕΠΑΛ, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συγκοινωνιακές συνθήκες κάθε περιοχής καθώς και τυχόν άλλες αντικειμενικές ανάγκες. 

Η απόφαση για τα ΕΠΑΛ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πανελλήνιες