Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Οι πρώτοι των πρώτων είναι υποψήφιοι για να φοιτήσουν στο ΕΚΠΑ.

Ημέρα χαράς για αρκετούς μαθητές που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θριάμβευσαν συγκεντρώνοντας πάνω από 19.000 μόρια, όπου για ακόμα μία χρονιά, οι πρώτοι των πρώτων είναι υποψήφιοι για να φοιτήσουν στο ΕΚΠΑ.

Από τους πρώτους, είναι ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Νίκος Παρασκάκης που κατάφερε να συγκεντρώσει 19.500 μόρια, γράφοντας στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία 19, στη Φυσική 19,5, στη Χημεία 20 και στη Βιολογία 19,5.  Ο στόχος του ήταν και παραμένει η Ιατρική στο ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «η επιτυχία στις πανελλήνιες , πιστεύω ότι οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, αλλά συγκεκριμένα για εμένα με βοήθησαν οι γερές βάσεις που είχα θέσει από τις προηγούμενες τάξεις και επίσης συγκεντρωνόμουν ευκολότερα όταν διάβαζα με παρέα.

Προφανώς, ο κατάλληλος προγραμματισμός και η αφιέρωση αρκετού χρόνου για το καθημερινό διάβασμα ήταν απαραίτητα». Όπως μάλιστα εξήγησε «σήμερα είμαι ευτυχισμένος μου ανταμείβονται οι κόποι μου και ανυπομονώ να περάσω ευχάριστα το καλοκαίρι μου πριν αυτό το καινούριο κεφάλαιο στη ζωή μου. Πάντα ο στόχος μου ήταν και παραμένει η Ιατρική κατά πάσα πιθανότητα στο ΕΚΠΑ».

Επίσης, ο Γιάννης Βρεττάκης καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 19,150 μόρια, ήδη βλέπει το στόχο του που είναι η Νομική Αθηνών , να επιτυγχάνεται. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ένας μεγάλος στόχος επετεύχθη. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουν καλά αποτελέσματα και πάντως στη ζωή τους να έρθουν αντίστοιχες επιτυχίες. Όπως και να έχει, είναι η αρχή μιας πορείας» ανέφερε ο υποψήφιος στις πανελλαδικές εξετάσεις, που τόνισε ότι «σίγουρα το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι ένα καλοκαίρι ξέγνοιαστο και αυτό αξίζει σε όλα τα παιδιά, μετά από τόση προσπάθεια».

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidiki_agogi.jpg
Ειδική Αγωγή: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης Εκπαιδευτικών της 3ΕΑ/2025 του ΑΣΕΠ
Πότε ξεκινούν οι ενστάσεις στην 3ΕΑ/2025- Μέχρι πότε οι ενστάσεις στις 1ΕΑ/2025 και 2ΕΑ/2025
Ειδική Αγωγή: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης Εκπαιδευτικών της 3ΕΑ/2025 του ΑΣΕΠ
opsyd-logo
Διορισμοί 10.000 εκπαιδευτικών: Οδηγίες βήμα-βήμα για την αίτηση στο ΟΠΣΥΔ (ΦΩΤΟ)
Η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025, ενώ τα ονόματα των διοριστέων αναμένεται να ανακοινωθούν μία ημέρα μετά το πέρας των αιτήσεων
Διορισμοί 10.000 εκπαιδευτικών: Οδηγίες βήμα-βήμα για την αίτηση στο ΟΠΣΥΔ (ΦΩΤΟ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ξεκίνησε από σήμερα έως και τις 18 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τον διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών
Με τη νέα αυτή φάση προσλήψεων, ο συνολικός αριθμός μόνιμων διορισμών στην πενταετία 2020-2025 ανέρχεται σε 48.653, γεγονός που, σύμφωνα με την...
Ξεκίνησε από σήμερα έως και τις 18 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τον διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών
ypourgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινοποίηση του ΦΕΚ για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διορθωμένο το ΦΕΚ για μόνιμους διορισμούς
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινοποίηση του ΦΕΚ για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών