ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
ΕΟΕ: «Τα θέματα επιλέγονται και διαμορφώνονται από μηδενική βάση από Επιτροπή που τα εισηγείται στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων το βράδυ που προηγείται της εξέτασης»

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσίευμα που ανέφερε ότι τα "αδιάβατα" θέματα της Φυσικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις είχαν πέσει στις ενδοσχολικές πρότυπου σχολείου λίγο καιρό πριν, εξέδωσε προ ολίγου ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στην Επιτροπή των θεματοδοτών της φετινής εξέτασης για τη Φυσική δεν συμμετείχε ως μέλος κανένας καθηγητής από συγκεκριμένο Πρότυπο Σχολείο που αναφέρεται στον Τύπο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.»

Ολη η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα, από τον Ε.Ο.Ε. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1. Το θέμα Γ΄ των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων της Φυσικής των Γενικών Λυκείων συνιστά θεωρία που βρίσκεται στις σελίδες 46 και 47 του τεύχους Γ΄ του σχολικού βιβλίου της Φυσικής (έκδοση Διόφαντος, 2023). Εξάλλου, όλα τα θέματα προέρχονται από το ίδιο σχολικό βιβλίο και περιλαμβάνονται στην ύλη, όπως καθορίστηκε με βάση το ΦΕΚ5371/τ.Β΄/07.09.2023.

2. Τα θέματα επιλέγονται και διαμορφώνονται από μηδενική βάση από Επιτροπή που τα εισηγείται στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων το βράδυ που προηγείται της εξέτασης. Η Επιτροπή συνέρχεται και συνεδριάζει απαρέγκλιτα σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας και ασφάλειας που περιλαμβάνουν ατομική και ηλεκτρονική απομόνωση των εμπλεκομένων μελών από το προηγούμενο απόγευμα μέχρι την έξοδο των εξεταζομένων από τις αίθουσες.

3. Στην Επιτροπή συμμετέχουν τέσσερις (4) καθηγητές που δίδαξαν το μάθημα κατά τα τελευταία έτη, ένας (1) Σύμβουλος Εκπαίδευσης και ένας (1) καθηγητής ΑΕΙ. Τα μέλη της Επιτροπής επιλέγονται λίγο πριν τις εξετάσεις σύμφωνα με τον νόμο και με αυστηρά επιστημονικά και εκπαιδευτικά κριτήρια. Πριν την αποστολή των θεμάτων προς τα εξεταστικά κέντρα, τα θέματα επιλύονται και σχολιάζονται κριτικά από έναν (1) ακόμα καθηγητή που αναφέρεται ως «λύτης».

4. Στην Επιτροπή των θεματοδοτών της φετινής εξέτασης για τη Φυσική δεν συμμετείχε ως μέλος κανένας καθηγητής από συγκεκριμένο Πρότυπο Σχολείο που αναφέρεται στον Τύπο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

5. Τέλος, σημειώνουμε ότι η σωστή λειτουργία της εξεταστικής διαδικασίας, η διασφάλιση του κύρους, της αξιοπιστίας και του αδιάβλητου των εξετάσεων και ο σεβασμός της προσπάθειας των μαθητών και μαθητριών αποτελούν κύριο μέλημα κάθε ατόμου που συμμετέχει σε αυτήν την εξαιρετικά χρονοβόρα και κοπιώδη διαδικασία. Αυτά ακριβώς είναι που διασφαλίζει ο θεσμός των εξετάσεων εδώ και δεκαετίες.

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαμαρτύρονται οι αγρότες με τρακτέρ
18 Αγροτικά μπλόκα: Ζητούν άμεσο διάλογο με την κυβέρνηση - Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλείνουν το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα – Μετά την Πρωτοχρονιά η πανελλαδική σύσκεψη
18 Αγροτικά μπλόκα: Ζητούν άμεσο διάλογο με την κυβέρνηση - Ποιοι δρόμοι κλείνουν
ασεπ μόνιμες θέσεις σε όλη την χώρα
ΑΣΕΠ: 8.560 μόνιμοι σε 90 πόλεις! Θέσεις για αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου με 7 προκηρύξεις
Μεγάλο πακέτο μόνιμων προσλήψεων ανοίγει το επόμενο διάστημα μέσω ΑΣΕΠ (και όχι μόνο), καλύπτοντας όλες τις βαθμίδες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ), με έμφαση στην...
ΑΣΕΠ: 8.560 μόνιμοι σε 90 πόλεις! Θέσεις για αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου με 7 προκηρύξεις