panellinies panelladikes
George Vitsaras / SOOC
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2024: Πόσο μετράει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο; Μάϊου 

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2024. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο αλλά και τις απολυτήριες εξετάσεις.

Στις 30 Μάϊου 2024 ξεκινάνε οι Πανελλαδικές εξετάσεις με το πρώτο μάθημα στα ΕΠΑΛ και στις 31 Μάϊου κάνουν πρεμιέρα οι εξετάσεις στα ΓΕΛ.

Υπενθυμίζεται πως το 2023, στην Α' και Β' Λυκείου δεν υπάρξαν αλλαγές. Στις προαγωγικές εξετάσεις το 50% των θεμάτων προήλθε από την Τράπεζα Θεμάτων. Προϋπόθεση εισαγωγής ήταν να έχει ο μαθητής γενικό μέσο όρο 10.

Αντίστοιχα το 2022 δεν υπήρξε σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός μετεξεταστέων λόγω της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων.

Σημειώνεται επίσης ότι ο βαθμός καμίας τάξης δεν μετράει για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.

Όσον αφορά την πιο απαιτητική τάξη, την Γ' Λυκείου οι μαθητές για πρώτη φορά θα εξεταστούν στις Απολυτήριες Εξετάσεις εκτός από τις Πανελλαδικές με το 50% των θεμάτων να προέρχεται από την Τράπεζα Θεμάτων.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Απολυτήριες Εξετάσεις της Γ' Λυκείου είναι η Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τα τρία μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού και η Ιστορία Γενικής Παιδείας για τους μαθητές του 2ου, του 3ου και του 4ου Πεδίου και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας για τους μαθητές του 1ου Πεδίου.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν υπάρχει Τράπεζα Θεμάτων. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, τα θέματα θα επιλεγούν από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Τονίζεται ότι ο βαθμός του Απολυτηρίου δεν μετράει για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗΣ
Γιάννης Παπαδομαρκάκης (Γ.Γ ΥΠΑΙΘΑ) σε alfavita.gr: «Σας ευχαριστώ θερμά για την αφοσίωση, την υπευθυνότητα και την ουσιαστική συμβολή σας στο εκπαιδευτικό έργο»
«Το παιδαγωγικό μας έργο αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια εποχή προκλήσεων, όπου η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η πίστη στον άνθρωπο αποτελούν πολύτιμους...
Γιάννης Παπαδομαρκάκης (Γ.Γ ΥΠΑΙΘΑ) σε alfavita.gr: «Σας ευχαριστώ θερμά για την αφοσίωση, την υπευθυνότητα και την ουσιαστική συμβολή σας στο εκπαιδευτικό έργο»
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές...
Η παιδεία δεν είναι εποχιακό προϊόν και οι λειτουργοί της δεν είναι αναλώσιμοι «πελάτες» προπληρωμένων καρτών
Αναπληρωτές...