panelladikes 2023
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πανελλήνιες 2023: «Το να βάζετε ένα Σ/Λ το οποίο μαθηματικά, και κατ’ επέκταση επιστημονικά, είναι λάθος σημαίνει ότι οφείλετε να το πάρετε ως ΛΑΘΟΣ και όχι ως σωστό, επειδή στο βιβλίο υπάρχει αυτούσια η ΛΑΘΟΣ αυτή πρόταση. Προσβάλλετε την νοημοσύνη και την κρίση μας. Δεν είμαστε παπαγάλοι.»

Την αγανάκτησή της για την αδικία που υπέστησαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Οικονομίας, εκφράζει μια Χανιώτισσα μαθήτρια, υποψήφια των Πανελλαδικών εξετάσεων, μέσα από το zarpanews.gr.

Η υποψήφια Ε.Π, μαθήτρια από το 4ο ΓΕΛ Χανίων και πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου της, σε επιστολή της αναφέρει πως ένα λάθος του βιβλίου, έπεσε στο πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα, στις ερωτήσεις σωστού λάθους. Η μαθήτρια θέλησε να καταστήσει σαφές, πως οι υποψήφιοι και οι μαθητές γενικότερα, έχουν κρίση και λογική και δεν αναπαράγουν μηχανικά όσα γράφει το βιβλίο. Με αυτό το δεδομένο, επισημαίνει, πως δεν θα μπορούσε να ασπαστεί το λάθος του βιβλίου ως σωστή πρόταση, αφού είναι όντως επιστημονικά λάθος!

Αυτή είναι η (λάθος) πρόταση, την οποία οι μαθητές έπρεπε να χαρακτηρίσουν σωστή!

OIKONOMIA

Αναλυτικά η επιστολή της υποψήφιας:

«Αγαπητή επιτροπή θεμάτων της οικονομίας,

Τολμηρά τα θέματα φέτος. Αποδείξατε πόσο άνετα μπορεί να δυσκολέψει το μάθημα του 4ου πεδίου. Β θέμα, με σαφή διατύπωση των ζητούμενων, βοηθητικό για τους μαθητές. Γ θέμα αναμενόμενο, με εφαρμογή τύπων και ποικίλα ερωτήματα. Δ θέμα απαιτητικό, για διαβασμενους. Μας δικαιώσατε! Και ευχαριστούμε… ΟΜΩΣ, το να βάζετε ένα Σ/Λ το οποίο μαθηματικά, και κατ’ επέκταση επιστημονικά, είναι λάθος σημαίνει ότι οφείλετε να το πάρετε ως ΛΑΘΟΣ και όχι ως σωστό, επειδή στο βιβλίο υπάρχει αυτούσια η ΛΑΘΟΣ αυτή πρόταση. Προσβάλλετε την νοημοσύνη και την κρίση μας. Δεν είμαστε παπαγάλοι. Δεν έχουμε ευαγγέλιο το βιβλίο. Έχουμε ευαγγέλιο την λογική και την ορθή σκέψη. Επομένως, αφού δεν πρόκειται να διορθωθούν τα ΛΑΘΗ του βιβλίου, τουλάχιστον φροντίζετε να μην τα αναπαράγετε, βάζοντας τα σε πανελλήνια διαγωνίσματα. Για όσους δεν γνωρίζουν, σήμερα διατυπώθηκε η εξής πρόταση : «Η απόλυτη τιμή της ελαστικότητας ζήτησης τόξου βρίσκεται ανάμεσα στις τιμές των δύο άκρων του τόξου», και εμείς κλήθηκαμε να τη χαρακτηρίσουμε σωστή η λάθος. Εάν μεταφράσω αυτή τη πρόταση από οικονομικά σε απλά ελληνικά θα έχουμε : «Η απόλυτη τιμή ενός αριθμού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αρνητικούς αριθμούς». Αυτή η πρόταση είναι λανθασμένη. Την επόμενη φορά, φροντίστε για εμάς. Ειδάλλως, διορθώσετε τα βιβλία σας…….!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Παράλληλη στήριξη, ειδική αγωγή
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Παράλληλη Στήριξη σε τροχιά ανατροπής – Τι σημαίνει η μεταφορά στα Τμήματα Ένταξης
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση