panelladikes
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Πώς εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική στις Πανελλαδικές 2023 στα ΓΕΛ

Το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί.

Το alfavita.gr, σε συνεργασία με τον Όμιλο φροντιστηρίων «Διακρότημα», κάνει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα.

Τα θέματα των Λατινικών χαρακτηρίζονται βατά και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Φέτος ζητήθηκε από τους μαθητές να μεταφράσουν δύο αποσπάσματα από τα κείμενα 23 και 38, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεταφραστικές δυσκολίες. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γιαννάκη Νικόλαο, η λεξιλογική άσκηση και η άσκηση εισαγωγής δεν παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Στην εισαγωγή ζητήθηκε άσκηση Σωστού/Λάθους και όχι ανοικτού τύπου , κάτι που βοηθάει τους μαθητές. 

Παράλληλα, οι ασκήσεις γραμματικής είναι διατυπωμένες με σαφήνεια και είναι βατές, ενώ οι συντακτικές ασκήσεις μετατροπής θέλουν μεγαλύτερη προσοχή, αλλά είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες. 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Λαζαράκη Μαντζαβίνου Μυρτώ, τα θέματα στη Χημεία καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό την εξεταστέα ύλη με ευκολότερα και κάποια πιο απαιτητικά ερωτήματα. 
 
Αντίστοιχα, τα θέματα στην Πληροφορική, χαρακτηρίζονται από τον καθηγητή Κάππο Παναγιώτη, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και δίχως να κρύβουν ιδιαίτερες παγίδες. 

Διαβάστε εδώ: Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 -  Όλα τα θέματα κι οι απαντήσεις τους

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Που θα ανέβουν οι βάσεις

«Απογείωση» στις Πανελλαδικές: Η επιλοχίας των Απάτσι με 19.360 μόρια ανοίγει φτερά για το Πανεπιστήμιο

Μηχανογραφικό 2025: Αυτός είναι ο χάρτης των αντιστοιχιών για 96 Τμήματα - Οι μεγάλες αλλαγές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

biasmos.jpg
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»
Σε κατάσταση – σοκ το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, ενώ, η οικογένειά της έκανε καταγγελία στην αστυνομία
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»
ντουντούκα διαμαρτυρία
«Αντεργατικό τερατούργημα»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας
Δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Κάλεσμα σε διαμαρτυρία σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας
«Αντεργατικό τερατούργημα»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας