Thumbnail
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζει ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από την Τετάρτη  14 Ιουνίου 2023  μέχρι και την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2022-2023) οι μαθητές της τελευταίας τάξης, των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ  καθώς και οι απόφοιτοι των Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, κατέθεσαν αίτηση - δήλωση στο Λύκειό τους για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α, ΔΕΝ μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες αυτές (αγωνίσματα) κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα αγωνίσματα, διότι η αίτηση - δήλωση  ήταν δεσμευτική.

Όσοι απόφοιτοι   διεκδικούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ με τη διαδικασία του 10% των θέσεων εισακτέων,  χωρίς νέα εξέταση, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και  πρακτικές δοκιμασίες.  Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

Oι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με:

α) δύο (2) μικρές φωτογραφίες

β) το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους, όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου

γ) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας έγγραφο

και τις κάτωθι ιατρικές εξετάσεις:

είτε  Α) i) βεβαίωση οπτικής οξύτητας,   

              ii) ακτινογραφία θώρακα με σχετική γνωμάτευση και

              iii) καρδιογράφημα με σχετική γνωμάτευση,

τα οποία μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό,

είτε Β) αντίγραφο δελτίου υγειονομικής εξέτασης ή βεβαίωση ικανότητας (εφόσον υπάρχουν), στα οποία αναγράφεται ότι ο υποψήφιος έχει κριθεί κατάλληλος από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές των Στρατιωτικών Σχολών ή των Αστυνομικών Σχολών ή των Σχολών Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή των Σχολών Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης θα λειτουργήσουν στις έδρες των παρακάτω Διευθύνσεων  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης :

  • Διεύθυνση Α' Αθήνας,
  • Διεύθυνση Β' Αθήνας,
  • Διεύθυνση Γ' Αθήνας,
  • Διεύθυνση Δ' Αθήνας,
  • Διεύθυνση Πειραιά,
  • Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής,
  • Διεύθυνση Αχαΐας (Πάτρα),
  • Διεύθυνση Αρκαδίας (Τρίπολη), το αγώνισμα της κολύμβησης διεξάγεται στο Ναύπλιο
  • Διεύθυνση Έβρου (Αλεξανδρούπολη),
  • Διεύθυνση Ηρακλείου,
  • Διεύθυνση Ιωαννίνων,
  • Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης,
  • Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης,
  • Διεύθυνση Καβάλας,
  • Διεύθυνση Κοζάνης, το αγώνισμα της κολύμβησης διεξάγεται στην Πτολεμαΐδα.
  • Διεύθυνση Λάρισας,
  • Διεύθυνση Μαγνησίας,
  • Διεύθυνση Τρικάλων, δεν διεξάγεται το αγώνισμα της κολύμβησης σε αυτή την επιτροπή
  • Διεύθυνση Λέσβου, το αγώνισμα της κολύμβησης διεξάγεται στη Χίο

Διευκρινίζεται ότι  όσοι θα προσέρχονταν στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και επιθυμούν να εξεταστούν στο αγώνισμα της κολύμβησης, λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου 50μ. στην συγκεκριμένη πόλη, θα πρέπει να προσέλθουν για όλες τις πρακτικές δοκιμασίες τους στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Λάρισα ή στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα το Βόλο.

Τονίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.

Οι συγκεκριμένοι χώροι διεξαγωγής των αγωνισμάτων και το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε επιτροπής, ανακοινώνονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναρτάται στις ιστοσελίδες τους.

Το ΥΠΑΙΘ, ζητά να τηρηθεί αυστηρά το πρόγραμμα, πλην των περιπτώσεων υποψηφίων των ΕΠΑΛ που εξετάζονται έως και τις 16 Ιουνίου,  των υποψηφίων  που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων από 17 έως και 29 Ιουνίου καθώς και άλλων εξαιρετικών και έκτακτων περιπτώσεων. Για τους συγκεκριμένους υποψηφίους η οικεία επιτροπή οφείλει να ορίζει, διαφορετική ημέρα εξέτασης εφόσον η ημέρα πρακτικής δοκιμασίας συμπίπτει με την ημέρα εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαξίμου
Στο τραπέζι η αύξηση του κατώτατου μισθού – Κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη
Οικονομία, διεθνείς εξελίξεις και μεταναστευτικό στην ατζέντα – Ποια νομοσχέδια εξετάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου
Στο τραπέζι η αύξηση του κατώτατου μισθού – Κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη
mprokolo
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
Αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και καλύτερη πέψη – γιατί αξίζει να το βάλετε στο πιάτο σας
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία