panellinies eksetaseis 2022
Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες από τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 και πότε οι βάσεις εισαγωγής - Πώς μπορείτε να υπολογίσετε τα μόριά σας με λίγα click

Με την ολοκλήρωση των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, ξεκινά η αγωνία για τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες που θα έχουν ύστερα από τον εξεταστικό μαραθώνιο στον οποίο πήραν μέρος

To alfavita.gr όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία 24 χρόνια σας ενημέρωσε πρώτους και με εγκυρότητα για τα θέματα και τις λύσεις των εξεταζόμενων μαθημάτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Στο τέλος του μήνα το alfavita.gr ενδεχομένως και να έχει συγκροτήσει μία μικρή εικόνα για τους βαθμούς των υποψηφίων ανά μάθημα.

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα των μαθητών από τις Πανελλήνιες εξετάσεις θα εκδοθούν στις αρχές Ιουλίου.

Υποψήφιοι που δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις

Υποψήφιοι οι οποίοι δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις για λόγους υγείας, είτε λόγω ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο ώστε να μη χάσουν την ακαδημαϊκή χρονιά. Το ίδιο  ισχύει και για όσους ξεκινήσουν τις εξετάσεις αλλά δεν μπορέσουν να τις ολοκληρώσουν για τους ίδιους λόγους.

Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ για το 2022

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου καθώς φέτος οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις σχολές άλλων Στρατιωτικές και Αστυνομικές, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές.

Θυμίζουμε πως πέρυσι είχαν ανακοινωθεί σε αυτή την ημερομηνία οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2022: Η μεγαλύτερη "σφαγή" θέσεων εισακτέων μετά τη μεταπολίτευση

Θυμίζουμε πως φέτος ανακοινώθηκε μείωση 9021 θέσεων εισακτέων στα ΑΕΙ (η μεγαλύτερη ονομαστική μείωση θέσεων εισακτέων από τον ένα χρόνο στον άλλο από τη μεταπολίτευση και μετά) προχώρησε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας.

Η νέα εφαρμογή υπολογισμού μορίων του alfavita.gr βοηθάει δεκάδες χιλιάδες μαθητές να υπολογίσουν τα μόριά τους

Στο alfavita.gr λανσάραμε με μεγάλη χαρά και φέτος, την ηλεκτρονική εφαρμογή υπολογισμού μορίων για τις πανελλήνιες εξετάσεις όπου οι μαθητές μπορούν με λίγα click να μάθουν τα μόριά τους και σε ποια σχολή μπαίνουν!

Το επαναλανσάρισμα της εφαρμογής ήταν μία σύνθετη υπόθεση για εμάς καθώς ο νόμος για τον υπολογισμό μορίων με την ΕΒΕ άλλαξε και έγινε ακόμα πιο περίπλοκοης

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ

Μηχανογραφικό 2022: Ποιες είναι οι περιζήτητες σχολές

Όπως γράφει στο alfavita.gr ο Θεόδωρος Καλαϊτζίδης, Πρόεδρος του Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ. επιλογές που δίνονται στους υποψηφίους των τεσσάρων επιστημονικών πεδίων είναι αρκετές ενώ ένας σημαντικός αριθμός τμημάτων χαρακτηρίζονται ως περιζήτητα αφού είναι επιθυμητά από το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων.

Ξεκινώντας από το πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών τα τμήματα Νομικής και Ψυχολογίας είναι εκείνα που οι περισσότεροι μαθητές επιθυμούν να εισαχθούν. Επιπλέον μπορεί κάποιος να σταδιοδρομήσει μέσα από τα τμήματα Κοινωνικής Εργασίας , των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο σημαντικές επιλογές αποτελούν τα τμήματα που συνδέονται με την Εκπαίδευση καθώς και των Καλών και Εφαρμοσμένων. Στο πεδίο των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών υπάρχουν οι περισσότερες σε πλήθος επιλογές . Σχολές οι οποίες συνδέονται με επιστήμες μηχανικών όπως Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών , Χημικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών αποτελούν ελκυστικές επιλογές για ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων.

Άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές είναι τα τμήματα Πληροφορικής, Φυσικομαθηματικών Επιστημών ενώ αρκετοί μαθητές προσδοκούν την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές. Το επιστημονικό πεδίο Υγείας και Ζωής χαρακτηρίζεται από τα τμήματα Ιατρικής και Φαρμακευτικής τα οποία διαχρονικά αποτελούν τις πρώτες επιλογές των μαθητών. Σχολές, όπως, η Οδοντιατρική, η κτηνιατρική αλλά και τα τμήματα Βιολογίας και Χημείας που σχετίζονται με το χώρο της έρευνας τοποθετούνται στις πρώτες επιλογές των υποψηφίων.

Το πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής σχετίζεται με τους αντίστοιχους κλάδους , τους οποίους ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων προτιμάει λόγω των τεράστιων ευκαιριών που εμφανίζουν αυτοί οι δύο τομείς . Άλλες περιζήτητες επιλογές συνδέονται με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων , τις Ναυτιλιακές σπουδές , το Μάρκετινγκ και τις σχολές τουριστικών σπουδών . Καταλήγοντας πρέπει να τονιστεί πως δεν υπάρχει επιτυχία ή αποτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Παρέμβαση της αστυνομίας προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων στη διάρκεια των εκλογών στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής
«Απαράδεκτη διαδικασία να στέλνουν τα μέλη του συλλόγου email που να δηλώνουν… αν θα δέχονται να ψηφίσουν ηλεκτρονικά ή δια.. ζώσης»
Παρέμβαση της αστυνομίας προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων στη διάρκεια των εκλογών στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής