panellinies ekpaideutikos
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι θα ισχύσει για μάσκα και διενέργεια test για την προσέλευση στις εξετάσεις – Πόσες ημέρες πριν θα πρέπει να διεξάγεται τεστ και ποιος επωμίζεται το κόστος

Στη δημοσιότητα βγήκαν τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν κατά τη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2022, με την επιτροπή των ειδικών να υιοθετεί την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η μάσκα θα είναι «παρών» στις εξετάσεις τόσο για τους υποψηφίους όσο και για εκπαιδευτικούς, διοικητικούς κατά τη διάρκεια τόσο των γραπτών όσο και των προφορικών εξετάσεων.

Σχετικά με τη διενέργεια τεστ κορονοϊού πριν την προσέλευση στις εξετάσεις οι υποψήφιοι απαλλάσσονται αλλά δεν ισχύει το ίδιο για εκπαιδευτικούς και διοικητικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ, οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στις Πανελλήνιες 2022, είναι υποχρεωμένοι να προβούν στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Να σημειωθεί ότι τα τεστ που γίνονται δεκτά είναι PCR ή rapid test και όχι self test.

Στα ψηλά γράμματα της ανακοίνωσης του ΥΠΑΙΘ είναι ότι το κόστος του PCR ή rapid test που είναι αναγκασμένοι να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί ή όσοι δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα καλυφθεί από τη δική τους τσέπη.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ αναφέρεται:

«2. Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.»

Δείτε όλα τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν στις Πανελλήνιες 2022 εδώ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

coca cola.jpg
Νέες προσλήψεις στην Coca-Cola: Πάνω από 30 ανοιχτές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Ευκαιρίες καριέρας σε εμπορικούς, τεχνολογικούς και διοικητικούς τομείς – Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση
Νέες προσλήψεις στην Coca-Cola: Πάνω από 30 ανοιχτές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπουργείο Παιδείας
Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών: Ανακοινώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις
Στα μέσα Ιουνίου οι γραπτές εξετάσεις για για την εισαγωγή ιεροσπουδαστών στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (ΣΜΥΚ)
Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών: Ανακοινώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις
Συντάξεις
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ τον Νοέμβριο – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Διευρύνονται οι δικαιούχοι, αυξάνονται τα όρια εισοδήματος και περιουσίας – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ τον Νοέμβριο – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια