Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
panelladikes-eksetaseis-mathites
Alexandros Michailidis / SOOC
Πανελλαδικές 2022: Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν πάλι τα σχολεία οι μαθητές που παρακολουθούν φροντιστήρια καλούνται να δώσουν τις πρώτες εξετάσεις της νέας χρονιάς - Το πρόγραμμα και η ύλη των μαθημάτων για όλες τις τάξεις

Οι πρώτες εξετάσεις της νέας χρονιάς για χιλιάδες μαθητές του Λυκείου θα ξεκινήσουν... πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Πρόκειται για τις εξετάσεις "προσομοίωσης" των πανελλαδικών που οργανώνουν τα φροντιστήρια, δηλαδή τις εξετάσεις Επαναληπτικών Θεμάτων (Ε.Θ) της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών-Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), που ξεκινούν στις 3 Ιανουαρίου και έχουν διαπιστωτικό σκοπό, δηλαδή να βοηθήσουν τους μαθητές να δουν που βρίσκονται σε σχέση με την ύλη, ενόψει των πανελλαδικών.

Εφέτος τα Ε.Θ. θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις:

• Α' Φάση: Ε.Θ. ∆ιακοπών Χριστουγέννων (Αρχές Ιανουαρίου).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΗΣ Α ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

• Β' Φάση: Ε.Θ. Άνοιξης (στις Διακοπές του Πάσχα) και

• Γ' Φάση: Διαγνωστικά Τεστ Α΄και Β΄Λυκείου (Αρχές Σεπτεμβρίου).

Η Α' Φάση των Ε.Θ. είναι µια υπηρεσία η οποία ξεκίνησε το 2015 και οργανώθηκε µε τον ίδιο τρόπο όπως η Β΄ Φάση των Ε.Θ. όσον αφορά τις διαδικασίες οργάνωσης, τεχνικής υποστήριξης, θεµατοδοσίας και διεξαγωγής.  Φέτος θα δοθούν θέματα σε 22 βασικά µαθήµατα του Γενικού Λυκείου ( Σε 11 της Γ', 6 της Β' και 5 της Α' Λυκείου) και σε 2 των ΕΠΑ.Λ.

►Διεξαγωγή Διαδικασίας: 3,4,5,7,15 και 22 Ιανουαρίου 2022.

Δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Η Β' Φάση των Ε.Θ. είναι µια υπηρεσία η οποία ξεκίνησε ως «Πανελλαδικές εξετάσεις προσομοίωσης» το 2001 όπου συμμετείχαν 310 φροντιστήρια. Μετονομάσθηκε σε «Επαναληπτικά Θέματα» το 2003  σε 22 βασικά µαθήµατα του Γενικού Λυκείου ( Σε 11 της Γ', 6 της Β' και 5 της Α' Λυκείου) εκτός δε από την Ν. Γλώσσα και τα Μαθηματικά και στα περισσότερα από τα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑ.Λ.

► Διεξαγωγή Διαδικασίας: 16,18,20,27 Απριλίου και 7,14 Μαΐου

Διαγνωστικά Τεστ Α΄, Β΄ Λυκείου ( Γ' Φάση Ε.Θ. )

Τα Διαγνωστικά Τεστ (Δ.Τ.) είναι ανάλογα µε τα διαγνωστικά τεστ ή τεστ κατάταξης που είναι ευρύτατα διαδεδοµένα στο εξωτερικό και διεξάγονται στην αρχή της εκπαιδευτικής περιόδου, προκειµένου να εντοπιστούν και να αντιµετωπιστούν οι αδυναµίες των µαθητών και να τοποθετηθούν οι µαθητές σε επίπεδα. Το κάθε µάθηµα θα χωρίζεται σε γνωστικές ενότητες που έχουν διδαχθεί σε προηγούµενες τάξεις και κάθε ενότητα θα εξετάζεται µε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που θα αφορούν σε βασικές γνώσεις, έννοιες και µεθοδολογίες. Στο πλαίσιο του τεστ θα εξετάζονται µαθήµατα τα οποία θα εξετάζονται τελικά στις πανελλαδικές και στα οποία υπάρχει συνάφεια και συνέχεια στο γνωστικό αντικείµενο που διδάσκεται από χρονιά σε χρονιά.

► Για τους µαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν στη Β' Λυκείου θα είναι διαθέσιµα 2 τεστ: • Ένα για τους µαθητές που επιθυµούν να φοιτήσουν στην Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών. • Ένα για τους µαθητές που επιθυµούν να φοιτήσουν στην Ο.Π. Θετικών Σπουδών.

► Για τους µαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν στη Α' Λυκείου θα είναι διαθέσιµο ένα ενιαίο τεστ. Μαζί µε τα τεστ τα συµµετέχοντα φροντιστήρια, θα λαµβάνουν και τις σωστές απαντήσεις. Τα τεστ θα διορθώνονται από το φροντιστήριο το οποίο θα µπορεί να καλέσει τους γονείς µε το µαθητή για µια συζήτηση όπου θα τους ανακοινώνονται τα αποτελέσµατα, θα γίνεται αξιολόγηση των δυνατοτήτων και θα τους γίνεται πρόταση για το φροντιστηριακό πρόγραµµα που πρέπει να ακολουθήσει ο µαθητής.

ΘΕΜΑΤΑ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ

Οι συμμετέχουσες μονάδες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα θέματα και τις απαντήσεις από τις 9.00 π.μ. το πρωί της αντίστοιχης ημερομηνίας που προβλέπει το πρόγραμμα των Ε.Θ. 2022. Η πρόσβαση στα θέματα θα υπάρχει αποκλειστικά μέσω Internet, από ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση μέσω του προσωπικού τους κωδικού πρόσβασης. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μονάδων, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 (για την Ά΄ Φάση) και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 (για την Β΄ Φάση) θα γίνει δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος (με ενδεικτικά θέματα). Κατά τη δοκιμαστική εκπομπή, τα θέματα θα είναι διαθέσιμα από τις 9.00 το πρωί. Στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τις επόμενες εργάσιμες ημέρες θα επιλυθούν τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν. Ανάλογη διαδικασία θα γίνει και για τα διαγνωστικά τεστ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kentro ygeias palama
Εικονικοί εμβολιασμοί: Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας
Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας που εμπλέκονταν στην υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών - Μέχρι σήμερα...
Εικονικοί εμβολιασμοί: Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας