panelladikes-eksetaseis-mathites
Alexandros Michailidis / SOOC
Πανελλαδικές 2022: Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν πάλι τα σχολεία οι μαθητές που παρακολουθούν φροντιστήρια καλούνται να δώσουν τις πρώτες εξετάσεις της νέας χρονιάς - Το πρόγραμμα και η ύλη των μαθημάτων για όλες τις τάξεις

Οι πρώτες εξετάσεις της νέας χρονιάς για χιλιάδες μαθητές του Λυκείου θα ξεκινήσουν... πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Πρόκειται για τις εξετάσεις "προσομοίωσης" των πανελλαδικών που οργανώνουν τα φροντιστήρια, δηλαδή τις εξετάσεις Επαναληπτικών Θεμάτων (Ε.Θ) της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών-Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), που ξεκινούν στις 3 Ιανουαρίου και έχουν διαπιστωτικό σκοπό, δηλαδή να βοηθήσουν τους μαθητές να δουν που βρίσκονται σε σχέση με την ύλη, ενόψει των πανελλαδικών.

Εφέτος τα Ε.Θ. θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις:

• Α' Φάση: Ε.Θ. ∆ιακοπών Χριστουγέννων (Αρχές Ιανουαρίου).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΗΣ Α ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

• Β' Φάση: Ε.Θ. Άνοιξης (στις Διακοπές του Πάσχα) και

• Γ' Φάση: Διαγνωστικά Τεστ Α΄και Β΄Λυκείου (Αρχές Σεπτεμβρίου).

Η Α' Φάση των Ε.Θ. είναι µια υπηρεσία η οποία ξεκίνησε το 2015 και οργανώθηκε µε τον ίδιο τρόπο όπως η Β΄ Φάση των Ε.Θ. όσον αφορά τις διαδικασίες οργάνωσης, τεχνικής υποστήριξης, θεµατοδοσίας και διεξαγωγής.  Φέτος θα δοθούν θέματα σε 22 βασικά µαθήµατα του Γενικού Λυκείου ( Σε 11 της Γ', 6 της Β' και 5 της Α' Λυκείου) και σε 2 των ΕΠΑ.Λ.

►Διεξαγωγή Διαδικασίας: 3,4,5,7,15 και 22 Ιανουαρίου 2022.

Δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Η Β' Φάση των Ε.Θ. είναι µια υπηρεσία η οποία ξεκίνησε ως «Πανελλαδικές εξετάσεις προσομοίωσης» το 2001 όπου συμμετείχαν 310 φροντιστήρια. Μετονομάσθηκε σε «Επαναληπτικά Θέματα» το 2003  σε 22 βασικά µαθήµατα του Γενικού Λυκείου ( Σε 11 της Γ', 6 της Β' και 5 της Α' Λυκείου) εκτός δε από την Ν. Γλώσσα και τα Μαθηματικά και στα περισσότερα από τα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑ.Λ.

► Διεξαγωγή Διαδικασίας: 16,18,20,27 Απριλίου και 7,14 Μαΐου

Διαγνωστικά Τεστ Α΄, Β΄ Λυκείου ( Γ' Φάση Ε.Θ. )

Τα Διαγνωστικά Τεστ (Δ.Τ.) είναι ανάλογα µε τα διαγνωστικά τεστ ή τεστ κατάταξης που είναι ευρύτατα διαδεδοµένα στο εξωτερικό και διεξάγονται στην αρχή της εκπαιδευτικής περιόδου, προκειµένου να εντοπιστούν και να αντιµετωπιστούν οι αδυναµίες των µαθητών και να τοποθετηθούν οι µαθητές σε επίπεδα. Το κάθε µάθηµα θα χωρίζεται σε γνωστικές ενότητες που έχουν διδαχθεί σε προηγούµενες τάξεις και κάθε ενότητα θα εξετάζεται µε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που θα αφορούν σε βασικές γνώσεις, έννοιες και µεθοδολογίες. Στο πλαίσιο του τεστ θα εξετάζονται µαθήµατα τα οποία θα εξετάζονται τελικά στις πανελλαδικές και στα οποία υπάρχει συνάφεια και συνέχεια στο γνωστικό αντικείµενο που διδάσκεται από χρονιά σε χρονιά.

► Για τους µαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν στη Β' Λυκείου θα είναι διαθέσιµα 2 τεστ: • Ένα για τους µαθητές που επιθυµούν να φοιτήσουν στην Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών. • Ένα για τους µαθητές που επιθυµούν να φοιτήσουν στην Ο.Π. Θετικών Σπουδών.

► Για τους µαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν στη Α' Λυκείου θα είναι διαθέσιµο ένα ενιαίο τεστ. Μαζί µε τα τεστ τα συµµετέχοντα φροντιστήρια, θα λαµβάνουν και τις σωστές απαντήσεις. Τα τεστ θα διορθώνονται από το φροντιστήριο το οποίο θα µπορεί να καλέσει τους γονείς µε το µαθητή για µια συζήτηση όπου θα τους ανακοινώνονται τα αποτελέσµατα, θα γίνεται αξιολόγηση των δυνατοτήτων και θα τους γίνεται πρόταση για το φροντιστηριακό πρόγραµµα που πρέπει να ακολουθήσει ο µαθητής.

ΘΕΜΑΤΑ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ

Οι συμμετέχουσες μονάδες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα θέματα και τις απαντήσεις από τις 9.00 π.μ. το πρωί της αντίστοιχης ημερομηνίας που προβλέπει το πρόγραμμα των Ε.Θ. 2022. Η πρόσβαση στα θέματα θα υπάρχει αποκλειστικά μέσω Internet, από ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση μέσω του προσωπικού τους κωδικού πρόσβασης. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μονάδων, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 (για την Ά΄ Φάση) και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 (για την Β΄ Φάση) θα γίνει δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος (με ενδεικτικά θέματα). Κατά τη δοκιμαστική εκπομπή, τα θέματα θα είναι διαθέσιμα από τις 9.00 το πρωί. Στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τις επόμενες εργάσιμες ημέρες θα επιλυθούν τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν. Ανάλογη διαδικασία θα γίνει και για τα διαγνωστικά τεστ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΙΕΠ: Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό
Υποβολή ενστάσεων από το Σάββατο 2-3-2024 και ώρα 13:00 έως την Πέμπτη 7-3-2024 και ώρα 13:00
ΙΕΠ: Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό
γιατρός
Απογευματινά χειρουργεία: Ανατροπή με τις αμοιβές των γιατρών - Προς αυτοτελή φορολόγηση 20%

Μειωμένη φορολόγηση αναμένεται να έχουν τα απογευματινά χειρουργεία για τους γιατρούς...

Απογευματινά χειρουργεία: Ανατροπή με τις αμοιβές των γιατρών - Προς αυτοτελή φορολόγηση 20%
pinakas
Σχετικά με τη σύσκεψη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις
Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 21/3 στις 18:30 στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, στον Πειραιά, που έχει υπάρξει...
Σχετικά με τη σύσκεψη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις
γυναικες
ΟΛΜΕ: Συμμετοχή στην φεμινιστική απεργία στις 8 Μάρτη
«Αφιερώνουμε τον φετινό εορτασμό της 8ης Μάρτη στις γυναίκες της Παλαιστίνης που είναι αυτές και τα παιδιά τους τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου»
ΟΛΜΕ: Συμμετοχή στην φεμινιστική απεργία στις 8 Μάρτη