Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί της ευρύτερης περιοχής, επικοινώνησαν με το alfavita.gr, επισημαίνοντας ότι οι μαθητές αναγκάζονται, συχνά μέσα στη μέρα, να διακόψουν τη μελέτη τους ή το διαδικτυακό τους μάθημα, για να βγουν έξω από τα σπίτια τους καθώς η γη δεν σταματά αν τρέμει κάτω από τα πόδια τους - Ανησυχία για τις επιδόσεις των παιδιών

Την προπερασμένη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης «χτυπήθηκε» από τον εγκέλαδο. 

Τα 6 Ρίχτερ εκείνης της μέρας, δεν έχουν αφήσει να περάσει ούτε ένα 24ωρο που να μην καταγραφεί τουλάχιστον μία σεισμική δόνηση, μικρότερης κλίμακας, έχοντας τους κατοίκους της περιοχής σε μόνιμη εγρήγορση. 

Η συνεχής σεισμική δραστηριότητα έχει αναστατώσει, φυσικά, και τους φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί της ευρύτερης περιοχής, επικοινώνησαν με το alfavita.gr, επισημαίνοντας ότι οι νέοι και οι νέες αναγκάζονται, συχνά μέσα στη μέρα, να διακόψουν τη μελέτη τους ή το διαδικτυακό τους μάθημα, για να βγουν έξω από τα σπίτια τους καθώς η γη δεν σταματά αν τρέμει κάτω από τα πόδια τους. Αυτό φυσικά, δυσχεραίνει έτι περεταίρω το δύσκολο έργο τους, αφού η συνεχής αυτή αναστάτωση τους αποσυντονίζει, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν ανησυχία για τις τελικές επιδόσεις των παιδιών, αφού η αποκατάσταση της κανονικότητας φαίνεται να καθυστερεί.

Μίνωα - Πεδιάδας, Αρχάνων - Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας, περισσότερα από 3.500 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση λόγω των ζημιών που υπέστησαν μετά τον σεισμό, η συνεχιζόμενη σεισμικότητα δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης.

Επίσης, δεδομένου ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει πρόβλεψη του υπουργείου Παιδείας για περιπτώσεις υποψηφίων από πλημμυροπαθείς, σεισμόπληκτες ή πυρόπληκτες περιοχές, αναμένεται - ελπίζουμε - αντίστοιχη πρόβλεψη και για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2022 από τις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον πρόσφατο δυνατό σεισμό. 

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνάντησή της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ξεκαθάρισε στον βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο ότι: «Οι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των Γενικών Ενιαίων Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων των περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται και για μαθητές/τριες και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις περιοχές του προηγούμενου εδαφίου, ακόμα κι αν υποβάλλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Η παραπάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο απάντησης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής για τη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών από τις επαρχίες του νομού Λάρισας που επλήγησαν από τους σεισμούς της 3ης και 5ης Μαρτίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα