ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Σεισμός στην Κρήτη: Θα υπάρξει πρόβλεψη για επιπλέον μοριοδότηση των φετινών Πανελληνίων;
Πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί της ευρύτερης περιοχής, επικοινώνησαν με το alfavita.gr, επισημαίνοντας ότι οι μαθητές αναγκάζονται, συχνά μέσα στη μέρα, να διακόψουν τη μελέτη τους ή το διαδικτυακό τους μάθημα, για να βγουν έξω από τα σπίτια τους καθώς η γη δεν σταματά αν τρέμει κάτω από τα πόδια τους - Ανησυχία για τις επιδόσεις των παιδιών

Την προπερασμένη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης «χτυπήθηκε» από τον εγκέλαδο. 

Τα 6 Ρίχτερ εκείνης της μέρας, δεν έχουν αφήσει να περάσει ούτε ένα 24ωρο που να μην καταγραφεί τουλάχιστον μία σεισμική δόνηση, μικρότερης κλίμακας, έχοντας τους κατοίκους της περιοχής σε μόνιμη εγρήγορση. 

Η συνεχής σεισμική δραστηριότητα έχει αναστατώσει, φυσικά, και τους φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί της ευρύτερης περιοχής, επικοινώνησαν με το alfavita.gr, επισημαίνοντας ότι οι νέοι και οι νέες αναγκάζονται, συχνά μέσα στη μέρα, να διακόψουν τη μελέτη τους ή το διαδικτυακό τους μάθημα, για να βγουν έξω από τα σπίτια τους καθώς η γη δεν σταματά αν τρέμει κάτω από τα πόδια τους. Αυτό φυσικά, δυσχεραίνει έτι περεταίρω το δύσκολο έργο τους, αφού η συνεχής αυτή αναστάτωση τους αποσυντονίζει, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν ανησυχία για τις τελικές επιδόσεις των παιδιών, αφού η αποκατάσταση της κανονικότητας φαίνεται να καθυστερεί.

Μίνωα - Πεδιάδας, Αρχάνων - Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας, περισσότερα από 3.500 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση λόγω των ζημιών που υπέστησαν μετά τον σεισμό, η συνεχιζόμενη σεισμικότητα δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης.

Επίσης, δεδομένου ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει πρόβλεψη του υπουργείου Παιδείας για περιπτώσεις υποψηφίων από πλημμυροπαθείς, σεισμόπληκτες ή πυρόπληκτες περιοχές, αναμένεται - ελπίζουμε - αντίστοιχη πρόβλεψη και για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2022 από τις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον πρόσφατο δυνατό σεισμό. 

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνάντησή της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ξεκαθάρισε στον βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο ότι: «Οι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των Γενικών Ενιαίων Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων των περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται και για μαθητές/τριες και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις περιοχές του προηγούμενου εδαφίου, ακόμα κι αν υποβάλλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Η παραπάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο απάντησης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής για τη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών από τις επαρχίες του νομού Λάρισας που επλήγησαν από τους σεισμούς της 3ης και 5ης Μαρτίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Από την Σοφία Μπεκατώρου και τη γενναία στάση της να καταγγείλει όσα υπέστη, ακολούθησε στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη περίοδος γυναικείας αφύπνισης.
Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές από φέτος στην ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας αλλά και στις αναθέσεις εξωδιδακτικών εργασιών
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς