Eπιστολή προς Κεραμέως για ΕΒΕ: Παραδεχτείτε και διορθώστε το λάθος
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Έγινε λάθος, παραδεχτείτε το, διορθώστε το μην μείνετε στην μνήμη τους ως η υπουργός που ισοπέδωσε τις προσπάθειες τους», τονίζει μητέρα υποψήφιας των πανελλαδικών αναφορικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής

«Μην μείνετε στην μνήμη τους ως υπουργός που ισοπέδωσε τις προσπάθειες τους», τονίζει μητέρα υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων, σε ανοικτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, την οποία έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr.

Όπως αναφέρει, η υποψήφια συγκέντρωσε 20.295 μόρια, τα οποία είναι κατά πολύ πάνω από τη βάση εισαγωγής στην Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης. 

Πιο συγκεκριμένα η υποψήφια έχει 1220 περισσότερα μόρια από την βάση της Αγγλικής φιλολογίας Θεσσαλονίκης του 2020.

Παρόλα αυτά λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, δεν μπορεί να στοχεύσει σε αυτή τη σχολή και μένει εκτός. 

Aναλυτικά η επιστολή:

Κυρία υπουργέ,

 θα ήθελα ως μητέρα μαθήτριας/υποψήφιας στις πανελλαδικές εξετάσεις να εκφράσω την αγανάκτηση μου για το νέο σύστημα των ΕΒΕ. 

Η κόρη μου έχει μέσο όρο 17.63, 17.495 μόρια και έγραψε στα αγγλικά 14. Συνεπώς έχει συνολικά 20.295 μόρια τα οποία είναι κατά πολύ πάνω από τις βάσεις της Αγγλικής φιλολογίας Θεσσαλονίκης των τελευταίων επτά ετών. Ωστόσο η σχολή δεν υπάρχει στο μηχανογραφικό της. 

Το σύστημα των ΕΒΕ λοιπόν δεν αποκλείει μόνο μαθητές με βαθμούς κάτω από την βάση αλλά και μαθητές με εξαιρετικές επιδόσεις. Για 0,47 η ΕΒΕ κλείνει μια πόρτα που με πολύ κόπο και επιμονή προσπάθησε να ανοίξει. 

Ποιό είναι το μήνυμα προς αυτά τα παιδιά; Είναι παράπλευρες απώλειες ενός ατελούς συστήματος; Πρέπει να τους δώσετε την ευκαιρία να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει ΤΩΡΑ, έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε ότι αξίζουν την προσοχή σας και δεν είναι απλά αριθμοί. 

Έγινε λάθος, παραδεχτείτε το, διορθώστε το μην μείνετε στην μνήμη τους ως η υπουργός που ισοπέδωσε τις προσπάθειες τους. 
Με εκτίμηση και ελπίδα

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Παρεμβάσεις για τις καταγγελίες περί πλαστών πιστοποιητικών – «Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι»
Ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου ξεκαθαρίζει ότι ο έλεγχος των πιστοποιήσεων δεν αποτελεί αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ, προαναγγέλλοντας ωστόσο προτάσεις για ενίσχυση...
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Παρεμβάσεις για τις καταγγελίες περί πλαστών πιστοποιητικών – «Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι»
Κυριάκος Πιερρακάκης
«Δώρο» Πιερρακάκη στο Λύκειο Μυγδονίας: Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
Άμεση ανταπόκριση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο αίτημα του πρώην Υπουργού Παιδείας
«Δώρο» Πιερρακάκη στο Λύκειο Μυγδονίας: Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
kindergarten
Μόνιμες προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς - Έρχεται προκήρυξη ΑΣΕΠ
Το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την έκδοση της προκήρυξης, η οποία θα περιλαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση για τους εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ
Μόνιμες προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς - Έρχεται προκήρυξη ΑΣΕΠ
Σοφίας Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Από Σεπτέμβριο δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου
Η Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε δωρεάν συνεδρίες και τεστ δεξιοτήτων μέσω του ΕΟΠΠΕΠ
Σοφία Ζαχαράκη: Από Σεπτέμβριο δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου