Βάσεις 2021: Κάτω του 10 βρίσκονται 31.189 υποψήφιοι στα ΓΕΛ
Το 40% των υποψηφίων στα ημερήσια Γενικά Λύκεια έγραψε κάτω από τα 10.000 μόρια στις πανελλήνιες 2021 - Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής - Τι είπε η υπουργός Παιδείας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Ανακοινώθηκαν χτες οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε και τα στατιστικά στοιχεία των μορίων των υποψήφιων που συμμετείχαν φέτος στις εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι αναμένουν τώρα την επίσημη ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα που θα τους «ανοίξει τον δρόμο» για την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος οι μαθητές θα μπορούν να καταθέσουν και ένα δεύτερο - παράλληλο μηχανογραφικό που θα τους επιτρέπει την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ. Το γεγονός αυτό ίσως φανεί χρήσιμο σε αρκετούς υποψήφιους αφού τα στοιχεία που προκύπτουν από τα στατιστικά των βαθμών δείχνουν ότι θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων περίπου 27.000 υποψήφιοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του alfavita η ΕΒΕ δεν θα «πέσει» κάτω από το 8,27. Αυτό άμεσα σημαίνει ότι πολλοί υποψήφιοι, με λιγότερα από 8.000 μόρια, δεν θα καταφέρουν καν να συμπληρώσουν το πρώτο μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Τι δείχνουν τα στατιστικά του υπουργείου

Σύμφωνα με τα στατιστικά που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, κάτω του 10, έχουν γράψει συνολικά 31.189 υποψήφιοι.

Ανά πεδίο ο αριθμός αυτός αναλύεται ως εξής:

  • Στο 1ο επιστημονικό πεδίο κάτω του 10, βρίσκονται 9.938 υποψήφιοι
  • Στο 2ο επιστημονικό πεδίο κάτω του 10, βρίσκονται 5.068 υποψήφιοι
  • Στο 3ο επιστημονικό πεδίο κάτω του 10, βρίσκονται 4.351 υποψήφιοι
  • Στο 4ο επιστημονικό πεδίο κάτω του 10, βρίσκονται 11.832 υποψήφιοι

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου φέτος από τα Ημερήσια Γενικά Λύκεια συμμετείχαν συνολικά 74.968 υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις. Καταλαβαίνουμε λοιπόν από τα νούμερα ότι περίπου το 41% των υποψηφίων στα ημερήσια ΓΕΛ έχει πολύ χαμηλές επιδόσεις στις φετινές εξετάσεις.

Το γεγονός είναι ότι ορισμένοι από τους 31.189 υποψήφιους θα καταφέρουν να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ, αναλόγως του επιστημονικού τους πεδίου, αφού η ΕΒΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του alfavita, θα κυμαίνεται από το 8,27 έως το 9,70. Επιπλέον, πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από τους 31.189 υποψηφίους που προαναφέραμε, οι 22.604 βρίσκονται κάτω και από τα 8.000 μόρια και θα είναι αδύνατον πρακτικά να «πιάσουν» κάποια σχολή

Κεραμέως: Συν +9.000 υποψήφιοι εκτός ΑΕΙ φέτος

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη της χθες στον ANT1 δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα των πανελλήνιων και την μείωση των εισαχθέντων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: 

«Έχουμε 9.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι, που κρίθηκε ότι δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να συμπληρώσουν μηχανογραφικό. Το μηχανογραφικό για πρώτη φορά θα είναι διπλό για την δήλωση Σχολών για τα Πανεπιστήμια, αλλά και για τα δημόσια ΙΕΚ. Μέχρι 27.000 παιδιά μπορούν να εγγραφούν σε δημόσια ΙΕΚ και σε ειδικότητες που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας».

Να σημειώσουμε εμείς ότι πέρσι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 90.612 υποψήφιοι και εισήχθησαν 73.560 (οι θέσεις για όσους συμμετείχαν στις πανελλαδικές ήταν 73.687). Επομένως, το 2020 έμειναν εκτός ΑΕΙ 17.052 υποψήφιοι.

Υπολογισμός μορίων εδώ με το νέο εργαλείο του alfavita.gr

Αποκλειστικά στο alfavita.gr όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 θα μπορούν να μετρήσουν τα μόρια τους με το νέο εργαλείο υπολογισμού μορίων - Δείτε εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα