ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμοί των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων - Τι ακολουθεί - Πότε ανακοινώνεται η ΕΒΕ - Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής

Ανακοινώνονται σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, στις 11:00 από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Συγκεκριμένα, θα ανακοινωθούν οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επίσης, θα λάβουν τη βαθμολογία τους και για τα ειδικά μαθήματα με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν προηγουμένως εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, μέσω του gov.gr.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των δυο νέων Μουσικών μαθημάτων και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Να σημειώσουμε ότι για να ξεκινήσει η κατάθεση των Μηχανογραφικών θα πρέπει πρώτα το υπουργείο να ανακοινώσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΒΕ ορίζεται ως ο μέσος όρος των επιδόσεων όλων των εξεταζόμενων σε όλα τα μαθήματα (και τα ειδικά) σε κάθε επιστημονικό πεδίο, και στην συνέχεια πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή που έχει επιλέξει κάθε Τμήμα μεταξύ του 0,80 και του 1,20.

Αφού λοιπόν ανακοινωθεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά Τμήμα, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους δελτίου για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Οι ακριβείς ημερομηνίες για την κατάθεση των μηχανογραφικών θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο.

Πώς συμπληρώνετε το Μηχανογραφικό

Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν δύο Μηχανογραφικά Δελτία. Το πρώτο θα αφορά τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια. Το δεύτερο και παράλληλο μηχανογραφικό θα αφορά την εισαγωγή των μαθητών στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας.

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμπληρώσει και τα δύο ή ένα από τα δύο Μηχανογραφικά Δελτία, ενώ δεν θα υπάρχει περιορισμός στο πλήθος επιλογών Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που δύναται να επιλέξει. Το κριτήριο εισαγωγής για τα ΙΕΚ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου. Ωστόσο εάν κάποιος υποψήφιος, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισαχθεί και σε Πανεπιστήμιο αλλά και σε ΙΕΚ, τότε θα πρέπει να επιλέξει που θέλει να φοιτήσει.

Δείτε εδώ όλα τα Τμήματα των Δημοσίων ΙΕΚ που θα βρίσκονται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2021

Αυτό που επίσης πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι φέτος, είναι ότι το «σύστημα» του Μηχανογραφικού, θα αποκλείει αυτόματα και δεν θα τους θα δίνει την δυνατότητα να συμπληρώσουν Τμήματα στα οποία δεν «πιάνουν» την ΕΒΕ. Επομένως οι υποψήφιοι δεν θα χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία να υπολογίσουν καμία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Δυστυχώς οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2021, δείχνουν ότι περισσότεροι από 20.000 υποψήφιοι δεν θα συμπληρώσουν φέτος το πρώτο Μηχανογραφικό για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού η ΕΒΕ θα προκαλέσει «τεχνητή» άνοδο σε όλες τις Σχολές και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να «πέσει» κάτω από τα 8.000 περίπου μόρια.

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, το πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών, αναμένεται μία μικρή πτώση στις βάσεις εισαγωγής των υψηλόβαθμων σχολών, της τάξης των 50 – 150 μορίων. Από την πτώση αυτή πρέπει να εξαιρεθεί η Νομική Αθήνας.

Μικρές αυξομειώσεις αναμένονται στις σχολές μεσαίας βαθμολογίας του Πεδίου (Σχολές που πέρσι βρίσκονταν ανάμεσα στα 12 – 15.500 μόρια). Αντίθετα αναμένεται άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές του Πεδίου κυρίως αυτές που κατοικοεδρεύουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του Πεδίου, που πέρσι ήταν κάτω από τα 5.000 μόρια, φέτος αναμένεται να σκαρφαλώσει τουλάχιστον στα 8.500 μόρια.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο ή πεδίο των θετικών τεχνολογικών επιστημών, αναμένεται άνοδος των βάσεων εισαγωγής κατά 150 – 350 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές, ενώ παράλληλα άνοδος αναμένεται και στα χαμηλόβαθμα τμήματα του Πεδίου.

Η ΕΒΕ για την είσοδο στο 2ο Πεδίο αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 7.500 μόρια 

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο ή πεδίο των επιστημών υγείας και ζωής συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των άριστων γραπτών. Αυτό μεταφράζεται ως άνοδος στις βάσεις εισαγωγής όλων σχεδόν των τμημάτων του Πεδίου και όχι μόνο των υψηλόβαθμων.

H βάση εισόδου στο Πεδίο αναμένεται να ξεπεράσει τα 8.500 μόρια.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο ή πεδίο των επιστημών της οικονομίας και πληροφορικής αναμένεται άνοδος των βάσεων σε όλες τις σχολές. Η αύξηση των αριστούχων, λόγω των σαφώς καλύτερων γραπτών στην Πληροφορική, στα Μαθηματικά αλλά και στη Γλώσσα, θα σπρώξει τις βάσεις ανοδικά με πάνω από 100-250 μόρια.

Υπολογισμός μορίων εδώ με το νέο εργαλείο του alfavita.gr

Αποκλειστικά στο alfavita.gr όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 θα μπορούν να μετρήσουν τα μόρια τους με το νέο εργαλείο υπολογισμού μορίων - Δείτε εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΔΥ: Νέες Προσλήψεις με μισθό έως 3.400€ το μήνα

Σχολεία: Όλα τα νέα μέτρα αυτή την εβδομάδα - Τι ισχύει από σήμερα

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η 5η δόση από τον ΟΠΕΚΑ

Προσλήψεις σε Δήμους: Ανοίγουν 1.700 μόνιμες θέσεις εργασίας

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kerameos
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Ποια είναι τα κριτήρια επάρκειας ή ανεπάρκειας;
Αναλυτικά όσα ορίζει ο νόμος Κεραμέως για τα κριτήρια βάσει των οποίων θα αξιολογούνται ως επαρκείς ή ανεπαρκείς οι εκπαιδευτικοί των δύο βαθμίδων...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Ποια είναι τα κριτήρια επάρκειας ή ανεπάρκειας;
Lockdown: Νωρίτερα ή άρση - Όλο το Χρονοδιάγραμμα
Κορονοϊός: Δραματικές προβλέψεις από Σαρηγιάννη-Καπραβέλο για το Νοέμβριο
Περαιτέρω επιδείνωση το ερχόμενο μήνα προβλέπει το μοντέλο Σαρηγιάννη, μετά το ιστορικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. Εικόνα κατάρρευσης του...
Κορονοϊός: Δραματικές προβλέψεις από Σαρηγιάννη-Καπραβέλο για το Νοέμβριο
Θέσεις εργασίας
ΑΣΕΠ: Οι προκηρύξεις σε εξέλιξη για 547 μόνιμες προσλήψεις
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα τρεις νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αφορούν την πρόσληψη 547 νέων δημοσίων υπαλλήλων σε οκτώ φορείς του...
ΑΣΕΠ: Οι προκηρύξεις σε εξέλιξη για 547 μόνιμες προσλήψεις