golearn-engl_970-250
Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμοί των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων - Τι ακολουθεί - Πότε ανακοινώνεται η ΕΒΕ - Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής

Ανακοινώνονται σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, στις 11:00 από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Συγκεκριμένα, θα ανακοινωθούν οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επίσης, θα λάβουν τη βαθμολογία τους και για τα ειδικά μαθήματα με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν προηγουμένως εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, μέσω του gov.gr.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των δυο νέων Μουσικών μαθημάτων και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Να σημειώσουμε ότι για να ξεκινήσει η κατάθεση των Μηχανογραφικών θα πρέπει πρώτα το υπουργείο να ανακοινώσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΒΕ ορίζεται ως ο μέσος όρος των επιδόσεων όλων των εξεταζόμενων σε όλα τα μαθήματα (και τα ειδικά) σε κάθε επιστημονικό πεδίο, και στην συνέχεια πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή που έχει επιλέξει κάθε Τμήμα μεταξύ του 0,80 και του 1,20.

Αφού λοιπόν ανακοινωθεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά Τμήμα, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους δελτίου για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Οι ακριβείς ημερομηνίες για την κατάθεση των μηχανογραφικών θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο.

Πώς συμπληρώνετε το Μηχανογραφικό

Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν δύο Μηχανογραφικά Δελτία. Το πρώτο θα αφορά τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια. Το δεύτερο και παράλληλο μηχανογραφικό θα αφορά την εισαγωγή των μαθητών στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας.

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμπληρώσει και τα δύο ή ένα από τα δύο Μηχανογραφικά Δελτία, ενώ δεν θα υπάρχει περιορισμός στο πλήθος επιλογών Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που δύναται να επιλέξει. Το κριτήριο εισαγωγής για τα ΙΕΚ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου. Ωστόσο εάν κάποιος υποψήφιος, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισαχθεί και σε Πανεπιστήμιο αλλά και σε ΙΕΚ, τότε θα πρέπει να επιλέξει που θέλει να φοιτήσει.

Δείτε εδώ όλα τα Τμήματα των Δημοσίων ΙΕΚ που θα βρίσκονται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2021

Αυτό που επίσης πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι φέτος, είναι ότι το «σύστημα» του Μηχανογραφικού, θα αποκλείει αυτόματα και δεν θα τους θα δίνει την δυνατότητα να συμπληρώσουν Τμήματα στα οποία δεν «πιάνουν» την ΕΒΕ. Επομένως οι υποψήφιοι δεν θα χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία να υπολογίσουν καμία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Δυστυχώς οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2021, δείχνουν ότι περισσότεροι από 20.000 υποψήφιοι δεν θα συμπληρώσουν φέτος το πρώτο Μηχανογραφικό για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού η ΕΒΕ θα προκαλέσει «τεχνητή» άνοδο σε όλες τις Σχολές και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να «πέσει» κάτω από τα 8.000 περίπου μόρια.

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, το πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών, αναμένεται μία μικρή πτώση στις βάσεις εισαγωγής των υψηλόβαθμων σχολών, της τάξης των 50 – 150 μορίων. Από την πτώση αυτή πρέπει να εξαιρεθεί η Νομική Αθήνας.

Μικρές αυξομειώσεις αναμένονται στις σχολές μεσαίας βαθμολογίας του Πεδίου (Σχολές που πέρσι βρίσκονταν ανάμεσα στα 12 – 15.500 μόρια). Αντίθετα αναμένεται άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές του Πεδίου κυρίως αυτές που κατοικοεδρεύουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του Πεδίου, που πέρσι ήταν κάτω από τα 5.000 μόρια, φέτος αναμένεται να σκαρφαλώσει τουλάχιστον στα 8.500 μόρια.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο ή πεδίο των θετικών τεχνολογικών επιστημών, αναμένεται άνοδος των βάσεων εισαγωγής κατά 150 – 350 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές, ενώ παράλληλα άνοδος αναμένεται και στα χαμηλόβαθμα τμήματα του Πεδίου.

Η ΕΒΕ για την είσοδο στο 2ο Πεδίο αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 7.500 μόρια 

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο ή πεδίο των επιστημών υγείας και ζωής συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των άριστων γραπτών. Αυτό μεταφράζεται ως άνοδος στις βάσεις εισαγωγής όλων σχεδόν των τμημάτων του Πεδίου και όχι μόνο των υψηλόβαθμων.

H βάση εισόδου στο Πεδίο αναμένεται να ξεπεράσει τα 8.500 μόρια.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο ή πεδίο των επιστημών της οικονομίας και πληροφορικής αναμένεται άνοδος των βάσεων σε όλες τις σχολές. Η αύξηση των αριστούχων, λόγω των σαφώς καλύτερων γραπτών στην Πληροφορική, στα Μαθηματικά αλλά και στη Γλώσσα, θα σπρώξει τις βάσεις ανοδικά με πάνω από 100-250 μόρια.

Υπολογισμός μορίων εδώ με το νέο εργαλείο του alfavita.gr

Αποκλειστικά στο alfavita.gr όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 θα μπορούν να μετρήσουν τα μόρια τους με το νέο εργαλείο υπολογισμού μορίων - Δείτε εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Ποια Τμήματα αποψιλώνονται από θέσεις εισακτέων-Οι μεγάλοι χαμένοι

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes exetaseis
Εξετάσεις Pisa: Νέο «όχι» από γονείς και εκπαιδευτικούς
«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν για μια ακόμη φορά τα παιδιά μας πειραματόζωα» - «Δεν θέλουμε μέσω των εξετάσεων οι μαθητές να διαχωρίζονται σε παιδιά...
Εξετάσεις Pisa: Νέο «όχι» από γονείς και εκπαιδευτικούς
dimitris lignadis
Δίκη Λιγνάδη: Κατέθεσε ο 3ος καταγγέλλων - «Μου κατέβασε το παντελόνι, πάγωσα»
Ο τρίτος καταγγέλλων βιασμό του από τον Δ.Λιγνάδη ξεκίνησε να καταθέτει ενώπιον του ΜΟΔ - Άφαντος και σήμερα ο ένας εκ των μηνυτών
Δίκη Λιγνάδη: Κατέθεσε ο 3ος καταγγέλλων - «Μου κατέβασε το παντελόνι, πάγωσα»