πανελλήνιες πανελλαδικές
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: Ζήτημα επιστημονικής ασάφειας στα θέματα του ΑΟΘ των ΕΠΑΛ - Τι αναφέρει ο Όμιλος Φροντιστηρίων Διακρότημα

Σε λάθος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, με αποτέλεσμα την πρόκληση σύγχυσης στους μαθητές όλης της χώρας, αναφέρεται Όμιλος Φροντιστηρίων Διακρότημα, σχετικά με το διαγώνισμα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει ο κ. Αναστόπουλος Γιώργος, Οικονομολόγος και Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ «στο θέμα Γ και ειδικότερα στο υποερώτημα Γ1 τίθεται ζήτημα επιστημονικής ασάφειας, λόγω της λανθασμένης ταύτισης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή με τον τον Αποπληθωριστή του ΑΕΠ.

Μάλιστα, παρόλο που η επιστημονική κοινότητα των οικονομολόγων έχει αναδείξει στο παρελθόν το εν λόγω ζήτημα, συνεχίζουμε να παρατηρούμε το ίδιο λάθος από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, με αποτέλεσμα την πρόκληση σύγχυσης στους μαθητές όλης της χώρας». 

«Ως Όμιλος Φροντιστηρίων Διακρότημα δίνουμε την ενδεικτική λύση με τον τύπο που υπάρχει στο σχολικό βιβλίο και βγάζει αποτέλεσμα Πραγματικό ΑΕΠ = 125 για το έτος 2010. Παρόλα αυτά, κρίνεται ότι η πρέπει να θεωρηθεί σωστό και το αποτέλεσμα Πραγματικό ΑΕΠ = 200 για το ίδιο έτος, καθώς πολλοί μαθητές έχουν χρησιμοποιήσει τον τύπο Πραγματικό ΑΕΠ = Pεβ*Qετους», καταλήγει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Πολιτικός αιφνιδιασμός: Πρόταση Τσίπρα προς Καρυστιανού για το Επικρατείας – Στο τραπέζι και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Επιφυλάξεις για το κατά πόσο τέτοιες κινήσεις μπορούν να γεφυρώσουν τον κόσμο της κοινωνικής διαμαρτυρίας με την οργανωμένη πολιτική.
Πολιτικός αιφνιδιασμός: Πρόταση Τσίπρα προς Καρυστιανού για το Επικρατείας – Στο τραπέζι και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
kaldis
Παν. Καλδής (Πρύτανης ΠΑ.Δ.Α) στο alfavita.gr: Το «Success Story» της Δυτικής Αττικής - 8 Χρόνια Δημιουργικής Εξέλιξης
Το Πανεπιστήμιο που Αλλάζει τον Χάρτη της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο
Παν. Καλδής (Πρύτανης ΠΑ.Δ.Α) στο alfavita.gr: Το «Success Story» της Δυτικής Αττικής - 8 Χρόνια Δημιουργικής Εξέλιξης
O φοιτητής Κωνσταντίνος Κρήτος
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA
Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κρήτος που έφερε «επανάσταση» στον κώδικα αστροφυσικής και κέρδισε την υποτροφία της NASA
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA