πανελλήνιες πανελλαδικές
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: Ζήτημα επιστημονικής ασάφειας στα θέματα του ΑΟΘ των ΕΠΑΛ - Τι αναφέρει ο Όμιλος Φροντιστηρίων Διακρότημα

Σε λάθος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, με αποτέλεσμα την πρόκληση σύγχυσης στους μαθητές όλης της χώρας, αναφέρεται Όμιλος Φροντιστηρίων Διακρότημα, σχετικά με το διαγώνισμα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει ο κ. Αναστόπουλος Γιώργος, Οικονομολόγος και Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ «στο θέμα Γ και ειδικότερα στο υποερώτημα Γ1 τίθεται ζήτημα επιστημονικής ασάφειας, λόγω της λανθασμένης ταύτισης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή με τον τον Αποπληθωριστή του ΑΕΠ.

Μάλιστα, παρόλο που η επιστημονική κοινότητα των οικονομολόγων έχει αναδείξει στο παρελθόν το εν λόγω ζήτημα, συνεχίζουμε να παρατηρούμε το ίδιο λάθος από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, με αποτέλεσμα την πρόκληση σύγχυσης στους μαθητές όλης της χώρας». 

«Ως Όμιλος Φροντιστηρίων Διακρότημα δίνουμε την ενδεικτική λύση με τον τύπο που υπάρχει στο σχολικό βιβλίο και βγάζει αποτέλεσμα Πραγματικό ΑΕΠ = 125 για το έτος 2010. Παρόλα αυτά, κρίνεται ότι η πρέπει να θεωρηθεί σωστό και το αποτέλεσμα Πραγματικό ΑΕΠ = 200 για το ίδιο έτος, καθώς πολλοί μαθητές έχουν χρησιμοποιήσει τον τύπο Πραγματικό ΑΕΠ = Pεβ*Qετους», καταλήγει.

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

provata.jpg
Θρήνος: Kτηνοτρόφος πέθανε από τη στεναχώρια του όταν θανατώθηκαν τα ζώα του
Ο κτηνοτρόφος δεν άντεξε τη θανάτωση των ζώων του λόγω ευλογιάς και πέθανε από τη στεναχώρια, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο το χωριό
Θρήνος: Kτηνοτρόφος πέθανε από τη στεναχώρια του όταν θανατώθηκαν τα ζώα του
διαδηλωση πεσεκ
ΠΕΣΕΚ Αχαΐας: Εκδήλωση «Στρατηγικοί κίνδυνοι του συνταξιοδοτικού ζητήματος»
Εκδήλωση «Στρατηγικοί κίνδυνοι του συνταξιοδοτικού ζητήματος», την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025, στις 6:30 το απόγευμα
ΠΕΣΕΚ Αχαΐας: Εκδήλωση «Στρατηγικοί κίνδυνοι του συνταξιοδοτικού ζητήματος»