Μαθητές Εσπερινών: Όχι σε ενιαία βάση εισαγωγής με τα ημερήσια ΓΕΛ
Πανελλήνιες 2021: Οι μαθητές εσπερινών Λυκείων "...καλούμαστε να ανταγωνιστούμε επι ίσοις όροις και να βαθμολογηθούμε ισάξια με τους μαθητές των πρωινών ΓΕ.Λ οι οποίοι είναι έφηβοι και τον περισσότερο χρόνο τους τον αφιερώνουν στα μαθήματα τους και πολλά από αυτά τα παιδιά πάνε φροντιστήριο και κυρίως δεν εργάζονται..."

Κραυγή αγωνίας για το νομοσχέδιο Κεραμέως, εκπέμπουν μαθητές εσπερινού Λυκείου. Σε επιστολή τους προς την υπουργό, οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕ.Λ Καλλιθέας διαμαρτύρονται για την πρόβλεψη ενιαίας βάσης σε ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ, τονίζοντας ότι  δεν συμφωνούνε με μια απόφαση όπου είναι κατηγορηματικά άδικη προς εμάς και τη προσπάθεια τους.

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στη μάθηση και τη μόρφωση και θα έπρεπε η Εσπερινή εκπαίδευση να είναι στη πρώτη γραμμή, διότι όλοι όσοι φοιτούμε σε αυτή, παρόλες τις σκληροτράχηλες συνθήκες τις ζωής μας, είμαστε αρωγοί στη διάδοση της δύναμης και της αποφασιστικότητας. Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο και είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε για αυτό. Το μόνο που ζητάμε, είναι να μη βάζετε άλλα εμπόδια σε αυτή μας τη προσπάθεια", αναφέρουν οι μαθητές.

Όλη η επιστολή

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Πήραμε την πρωτοβουλία να συντάξουμε αυτήν την επιστολή με σκοπό να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ένα φλέγον ζήτημα της Εκπαιδευτικής και της Μαθητικής Κοινότητας. 

Όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε μετά την πρόταση του ΥΠΑΙΘ, στο νέο προς διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο, «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» και ειδικά στο άρθρο 2 παράγ. 2, στο οποίο αναφέρει ότι, «Στα ημερήσια και εσπερινά ΓΕ.Λ, η Ε.Β.Ε. διαμορφώνεται ενιαία …»,

οι μαθητές οι οποίοι προετοιμαζόμαστε ήδη για τις πανελλήνιες εξετάσεις στο σύνολο μας, με το άκουσμα αυτής της είδησης μείναμε εμβρόντητοι!

Δε μπορούμε να κατανοήσουμε το πως καθιστάται δίκαιη μια τέτοια απόφαση...

Σε μια χρονιά η οποία είναι δυσλειτουργική λόγω της πανδημίας, όπου προσπαθούμε όλοι να δώσουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια μας ώστε να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας, νιώθουμε ότι μπαίνει άλλο ένα εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων μας

Όσοι είμαστε μαθητές Εσπερινού ΓΕ.Λ, ανήκουμε σε μια ηλικιακή ομάδα με μάσο όρο ηλικίας άνω των σαράντα ετών, εργαζόμαστε με εξαντλητικά ωράρια, καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να είμαστε επιμελείς στα μαθήματα και τις υποχρεώσεις μας και να καλύψουμε τα μαθησιακά κενά που υπάρχουν λόγω της μεγάλης για κάποιους χρονικής απόστασης που μεσολάβησε απο την τελευταία τάξη της βαθμίδας εκπαίδευσης που ειχαν σταματήσει και οι περισσότεροι από εμάς έχουν και οικογένεια!

Έτσι λοιπόν, καλούμαστε να ανταγωνιστούμε επι ίσοις όροις και να βαθμολογηθούμε ισάξια με τους μαθητές των πρωινών ΓΕ.Λ οι οποίοι είναι έφηβοι και τον περισσότερο χρόνο τους τον αφιερώνουν στα μαθήματα τους διότι είναι η μόνη τους υποχρέωση και πολλά από αυτά τα παιδιά πάνε φροντιστήριο και κυρίως δεν εργάζονται!

Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με μια απόφαση όπου είναι κατηγορηματικά άδικη προς εμάς και τη προσπάθεια μας. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη μάθηση και τη μόρφωση και θα έπρεπε η Εσπερινή εκπαίδευση να είναι στη πρώτη γραμμή, διότι όλοι όσοι φοιτούμε σε αυτή, παρόλες τις σκληροτράχηλες συνθήκες τις ζωής μας, είμαστε αρωγοί στη διάδοση της δύναμης και της αποφασιστικότητας. Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο και είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε για αυτό. Το μόνο που ζητάμε, είναι να μη βάζετε άλλα εμπόδια σε αυτή μας τη προσπάθεια.

Κατανοούμε απόλυτα το γεγονός πως προσπαθείτε να κάνετε το καλύτερο δυνατό, όμως πριν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση, θα θέλαμε να λάβετε υπόψιν σας όλα τα παραπάνω!

Με εκτίμηση,

Το μαθητικό συμβούλιο του Εσπερινού ΓΕ.Λ Καλλιθέας!


 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Ειδικά σχολεία: Σε διαμαρτυρία καλεί ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»
Ειδικά σχολεία: Σε διαμαρτυρία καλεί ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου, καλεί τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων ο...
Ειδικά σχολεία: Σε διαμαρτυρία καλεί ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»