Γιώργος Ζαρκάδας, αριστούχος μαθητής: Οι πανελλήνιες είναι μόνο η αρχή και σίγουρα όχι το τέλος
Ο Γιώργος Ζαρκάδας συγκέντρωσε 19.300 μόρια στις πανελλαδικές

Ο νεαρός συμπολίτης μας Γιώργος Ζαρκάδας, υπότροφος στα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία, πέτυχε μια πολύ υψηλή επίδοση στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.300 μόρια, βαθμός που κρίνεται εξαιρετικά υψηλός με δεδομένο ότι φέτος καταργήθηκαν οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων. Διαγωνίστηκε στο 4ο επιστημονικό πεδίο, Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής.

Έγραψε 19,6 στο ΑΕΠΠ, 20 στο ΑΟΘ, 20 στα Μαθηματικά και 17,6 στην Έκθεση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο xaidarisimera.gr, ο Γιώργος δήλωσε: 

«Αν και πιστεύω ότι για να πετύχει κανείς “θέλει πρόγραμμα”, εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να διαβάσω συστηματικά και για πολλές ώρες, με εξαίρεση τις τελευταίες εβδομάδες των Πανελληνίων. Πέρναγα διάφορες φάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μπορεί τη μία μέρα να διάβαζα 3-4 ώρες, την άλλη μέρα καθόλου. Γενικά πρέπει να διαβάζεις με όρεξη, όχι απολύτως καταναγκαστικά και να προσπαθείς να καταλάβεις στο 100% το περιεχόμενο. Μετά τις εξετάσεις η αλήθεια είναι πως δεν είχα άγχος, ήξερα οτι περνάω όπου θέλω».

Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετές φορές κατέφευγε για διάβασμα στη Βιβλιοθήκη του Δήμου: “Κάτι που οργάνωσε το διάβασμά μου κάποιες μέρες ήταν η βιβλιοθήκη του Δήμου και συνιστώ σε όποιον δυσκολεύεται να αφιερώσει πολλές ώρες στη δουλειά ή το διάβασμα να αξιοποιεί τέτοια εναλλακτικά περιβάλλοντα, που έχουν ένα ιδιαίτερο κλίμα συγκέντρωσης. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και το Δήμο, που επέκτεινε το ωράριο της βιβλιοθήκης“.

Το πάθος του είναι η τεχνολογία: “Μου αρέσει και μαθαίνω ήδη πολλά πράγματα γύρω από την τεχνολογία, τις startups και τις επενδύσεις και η σχολή μου θα είναι σχετική με αυτά”.

Ο Γιώργος, λοιπόν, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, αφήνοντας πίσω του ένα κομμάτι της ζωής του, το σχολείο της πόλης του: “Όσον αφορά το Χαϊδάρι, είτε δούμε τα αποτελέσματα των πανελληνίων είτε άλλα καθημερινά παραδείγματα επιτυχίας, καταλαβαίνουμε πως είναι μια περιοχή που έχει εξαιρετικούς καθηγητές και πανέξυπνους, ικανούς μαθητές και μελλοντικούς φοιτητές. Ωστόσο, πραγματικά πιστεύω πως οι Πανελλήνιες είναι μόνο η αρχή και σίγουρα όχι το τέλος.” 

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν...
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε