Επιστολή προς την Υπουργό παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστολή μαθήτριας Γ' Λυκείου στο alfavita.gr

Είμαι μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου που δίνω φέτος πανελλαδικές εξετάσεις. Εγώ, όπως και πολλοί συνομήλικοι μου, κατανοούμε πλήρως τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και σεβόμαστε τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί για την βελτίωση της δημόσιας υγείας για το καλύτερο όλων μας.
Με όλον τον σεβασμό θα ήθελα να απευθυνθώ στην Υπουργό παιδεία της χώρας μας. Κατανοώ τις υπεράριθμες προσπάθειες που καταβάλετε για την εισαγωγή ,των μαθητών της τρίτης λυκείου όπως και τον αποφοίτων, στα ΑΕΙ μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων. Ένα μέσο δίκαιο το οποίο άρχισε να ισχύει το 1964. Πριν από από εκείνη την ημερομηνία, από το 1926 έως το 1963 αφού είχαν ενταχθεί όλα τα πανεπιστήμια στον νόμο 2905 ο οποίος θεσπίστηκε το 1922, όλες οι σχολές έβαζαν δικές τους εξετάσεις και οι υποψήφιοι φοιτητές έδιναν τις εξετάσεις του πανεπιστημίου το οποίο επιθυμούσαν.
Βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς χωρίς να γνωρίζουμε αν την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσουμε θα ακούσουμε ευχάριστα ή δυσάρεστα νέα για τους γύρω μας. Η ψυχολογία μας έχει καταρρακωθεί με τους θανάτους που έχουν υπάρξει και που θα υπάρξουν. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν «αόρατο εχθρό», χωρίς να γνωρίζουμε το που θα καταλήξει.
Με τα όσα ανάφερα παραπάνω θα ήθελα να σας ζητήσω, όχι μόνο εγώ αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό των συνομηλίκων μου, φέτος να υλοποιηθεί το σύστημα του 1922. Κάθε μαθητής να μπει στο πανεπιστήμιο με την βαθμολογία του απολυτηρίου του και από εκεί και ύστερα η κάθε σχολή με την βοήθεια της κυρίας Υπουργού να αξιολογήσει με αντικειμενικά κριτήρια κάθε υποψήφιο φοιτητή.
Είμαι μαθήτρια της τρίτης λυκείου και επιθυμώ ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του 2002, χωρίς άλλη συναισθηματική φόρτιση.

Με εκτίμηση στην Υπουργό παιδείας Κυρία Νίκη Κεραμέως,
Αναστασία Μουρατίδου υποψήφια πανελλαδικών εξετάσεων 2020

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Μήνυμα Παππά με αποδέκτη τον Τσίπρα: «Ξεχάστε τα σενάρια αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»
Τελεσίγραφο Νίκου Παππά σε Αλέξη Τσίπρα - «Για να υπάρξει γάμος πρέπει να το θέλουν και οι δύο»
Μήνυμα Παππά με αποδέκτη τον Τσίπρα: «Ξεχάστε τα σενάρια αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»
kathigitis mathimatika pinakas kimolia mathites taxi sxoleio
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Ξεπέρασαν τις 40.000 οι αιτήσεις σε 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Προκηρύξεις Γενικής Εκπαίδευσης: "Φούλαρε" η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ, τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για την κατανομή στις αιτήσεις
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Ξεπέρασαν τις 40.000 οι αιτήσεις σε 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Συντάξεις
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015
Το αίτημα αφορά περίπου 2.000 εκπαιδευτικούς οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον Ιούλιο του 2013, κατ’ εφαρμογή των τότε δημοσιονομικών...
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015