Βιολογία Γ' Λυκείου: Ποια θα είναι η φύση της εξέτασης;
Μιλά στο alfavita.gr ο καθηγητής Βιολογίας στο Φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά, Πολυχρόνης Δεμέναγας

Προβληματισμό ως προς τη φύση της εξέτασης του μαθήματος της Βιολογίας Προσανατολισμού στη Γ’ Λυκείου εκφράζουν οι Βιολόγοι, μετά την ανακοίνωση της διδακτέας και εξεταστέας ύλης από το υπουργείο Παιδείας. Σημειώνεται ότι η ύλη αυξήθηκε σημαντικά, καθώς προστέθηκε ολόκληρο το βιβλίο της Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας στο μάθημα κατεύθυνσης.

“Διαπιστώνουμε ότι συνενώθηκαν δύο μαθήματα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους ως προς την ποιότητα της ύλης” αναφέρει στο alfavita.gr o Πολυχρόνης Δεμέναγας, καθηγητής Βιολογίας στο Φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά.

Η Βιολογία κατεύθυνσης, όπως εξηγεί, είναι μάθημα ιδιαιτέρως απαιτητικό που αφορά τη μοριακή βιολογία σε αντίθεση με το μάθημα Γενικής Παιδείας που είναι κατά βάση θεωρητικό και εύκολο, το οποίο επέλεγαν μέχρι σήμερα κυρίως υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης ή των οικονομικών. “Τα θέματα της Βιολογίας κατεύθυνσης τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει θεαματικά, έχουν γίνει κρίσεως, δεν είναι απλές ασκήσεις θεωρίας, η ποιότητα της εξέτασης έχει ανέβει” προσθέτει ο κ. Δεμέναγας. 

Επομένως διερωτάται πώς θα εξετάζεται πλέον το συγκεκριμένο μάθημα “όταν από τη μια υπάρχουν απλές και θεωρητικές ασκήσεις και από την άλλη όταν υπάρχουν ασκήσεις που αγγίζουν οριακά το επίπεδο πανεπιστημίου” και τονίζει ότι είναι απαραίτητο να δοθούν άμεσαδιευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των υποψηφίων.

Δείτε επίσης:

Δωρεάν Συμβουλές συμπλήρωσης Μηχανογραφικού σε χιλιάδες μαθητές

 

σχετικά άρθρα

Εγχειρίδιο Προφορικής Ιστορίας - Ένας χρήσιμος οδηγός για τα σχολεία
Εγχειρίδιο Προφορικής Ιστορίας - Ένας χρήσιμος οδηγός για τα σχολεία
Ένας χρήσιμος οδηγός για τα σχολεία που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σχετικές δράσεις, σε επιμέλεια της ιστορικού Τασούλας Βερβενιώτη και της...
Εγχειρίδιο Προφορικής Ιστορίας - Ένας χρήσιμος οδηγός για τα σχολεία