Υποψήφια: Με αφορμή το Α4 της Βιολογίας Προσανατολισμού
Πανελλαδικές εξετάσεις

Συμμετείχα στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ως υποψήφια Θετικής Κατεύθυνσης και θέλω να εκφράσω την απογοήτευση μου από την προχειρότητα των φετινών θεμάτων.

Κόποι πολλών χρόνων ,διάβασμα ατέλειωτων ωρών θυσιάστηκαν στην ανικανότητα ή απερισκεψία ορισμένων που αγνοούν την ψυχολογία και την προσπάθεια χιλιάδων παιδιών που συμμετείχαν στην ίδια διαδικασία!

 Ήδη από την πρώτη μέρα με την Έκθεση! Ο παιδαγωγικός ρόλος του σχολείου και μάλιστα του δημόσιου σχολείου που κληθήκαμε να υπερασπίσουμε και ο οποίος μετριέται και αξιολογείται με λέξεις …  κλειδιά! Με ένα κείμενο προϊόν λογοκρισίας και πιο ευγενικά …  κοπτοραπτικής που έπρεπε εμείς να βγάλουμε νόημα … σε ποιο τάχα κείμενο;

Και φυσικά κάτι που ξεκίνησε τόσο ωραία αναμενόμενο ήταν να τελειώσει και ανάλογα. Με το μάθημα της Βιολογίας όπου κληθήκαμε να αξιολογηθούμε σε ασαφή, πρόχειρα διατυπωμένα θέματα.

Ήδη από το θέμα Α και συγκεκριμένα στο Α4 όπου δεν υπήρχε ξεκάθαρη και μοναδική απάντηση και που ώθησε πολλούς στην επιλογή της δ επιλογής που εμπεριέχει και τις δύο από τις τρεις απαντήσεις αφού δεν μπορεί συγχρόνως ο υποψήφιος να δώσει δύο επιλογές σωστές!

Η επιπολαιότητα στην επιλογή των φετινών θεμάτων καταδικάζει πολλούς υποψηφίους –που πίστεψαν και πιστεύουν ακόμα στο παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου- στο άγχος και την ψυχολογική πίεση, την απογοήτευση … ακόμα και την οργή!

 Η αθλιότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος φάνηκε για ακόμη μια φορά! Είμαστε παιδιά, αλλά κάποιοι μάλλον –τεχνοκράτες- το αγνοούν αυτό! Προετοιμαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αξιολογηθούμε σε τι τελικά ;

Μια υποψήφια

 

Η υποψήφια ζήτησε να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της

 

best of network

σχετικά άρθρα