Thumbnail
Πανελλαδικές 2018

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές που θα δώσουν Πανελλήνιες, σηματοδοτώντας έτσι την επίσημη αντίστροφη μέτρηση μέχρι την έναρξη των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για τα γενικά λύκεια, οι εξετάσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στη συνέχεια, από τις 11 μέχρι και τις 15 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μαθήματα προσανατολισμού.

Αναλυτικότερα, στις 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα εκ των εξής μαθημάτων: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, στις 7 Ιουνίου. Στις 9 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά ('Αλγεβρα) και στο διάστημα 12-21 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Ειδικά

Μαθήματα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Γερμανικά και Ισπανικά (23/6), Ελεύθερο (25/6) και Γραμμικό Σχέδιο (26/6), τα Γαλλικά (27/6), τα Ιταλικά (28/6) και τέλος, η Αρμονία (29/6) και ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (30/6).

Όσον αφορά τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2018.

Αθηνά Καστρινάκη

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Βαθμολογίες κάτω από τη βάση... να φάνε και οι κότες! Μα τι συμβαίνει επιτέλους;

Πανελλήνιες 2025: Με ποια κριτήρια επιλέγω σχολές για το Μηχανογραφικό μου;

Που θα ανέβουν οι βάσεις

Μηχανογραφικό 2025: Αυτός είναι ο χάρτης των αντιστοιχιών για 96 Τμήματα - Οι μεγάλες αλλαγές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PARASTATIDIS
Στ. Παραστατίδης για το νομοσχέδιο στην Παιδεία: «Η αυστηροποίηση και ο αυταρχισμός είναι το καταφύγιο του ανίκανου»
«Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε ένα δημοκρατικό πανεπιστήμιο με ισχυρή αυτονομία», σημείωσε κατά την εισήγησή του στη Βουλή ο Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ
Στ. Παραστατίδης για το νομοσχέδιο στην Παιδεία: «Η αυστηροποίηση και ο αυταρχισμός είναι το καταφύγιο του ανίκανου»
δασκαλος
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν: Αξιολόγηση μέσω email μέσα στο καλοκαίρι
Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί , οι ενέργειες αφορούν την αποστολή ηλεκτρονικών εντολών εν μέσω καλοκαιριού, ενώ οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε...
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν: Αξιολόγηση μέσω email μέσα στο καλοκαίρι
zesti.jpg
Καύσωνας ρεκόρ 44°C το Σαββατοκύριακο – Σε κόκκινο συναγερμό για φωτιές η μισή Ελλάδα
Σε κατάσταση συναγερμού για πυρκαγιές Αττική και άλλες 8 περιοχές – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Δείτε LIVE την εξέλιξη του καύσωνα
Καύσωνας ρεκόρ 44°C το Σαββατοκύριακο – Σε κόκκινο συναγερμό για φωτιές η μισή Ελλάδα