Βασίλης Παληγιάννης
Ενημέρωση του αιρετού ΚΥΣΠΕ Βασίλειου Παληγιάννη

Συνεδρίασε στις 14/2 η ομάδα εργασίας με αντικείμενο την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου μεταθέσεων/αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί η ενημέρωση του αιρετού Βασίλειου Παληγιάννη:

Έθεσα υπόψη της ομάδας εργασίας την ανάγκη να συμβάλλουμε σ’ ένα απλό, δίκαιο και αντικειμενικό νομοθετικό πλαίσιο.


 
Ως αιρετός ΚΥΣΠΕ πιστεύω πως πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε:

•    Στην αντιμετώπιση της πανσπερμίας νόμων, Π.Δ., Υπουργικών Αποφάσεων και εγκυκλίων που αναφέρονται στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

•    Στη σύσταση οργανικών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης

•    Στην αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων μετάθεσης και απόσπασης.

•    Στην αντιμετώπιση του «λαβύρινθου» της νομοθεσίας για μετατάξεις, για υπεραριθμίες, κλπ.

•    Στην επανεξέταση των κατά προτεραιότητα μεταθέσεων και αποσπάσεων με έμφαση στην άμεση τροποποίηση του άρθρου 13 του Π.Δ.50/96 για την επαναδιατύπωση και εκσυγχρονισμό των ιατρικών όρων των ασθενειών και την ένταξη ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με αυτές που υπάρχουν στη σχετική νομοθεσία.

Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάσει και πάλι κατά πάσα πιθανότητα στις 25/3/2020. Ελπίζω πως ΔΟΕ –ΟΛΜΕ, αιρετοί, υπηρεσιακοί παράγοντες με τις προτάσεις θα συμβάλλουν στις απαραίτητες αλλαγές του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών.  

Επίσης με πρωτοβουλία του ΔΣ της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις με θέμα τις υπηρεσιακές μεταβολές ‘ώστε οι προτάσεις των συναδέλφων να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός δικαιότερου κι αποδεκτού νομοθετικού πλαισίου από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eldorado
Ελντοράντο: Ο ακατάλυτος θρύλος της πόλης από χρυσάφι
Ο θρύλος του Ελντοράντο, της μυθικής πόλης που υποτίθεται πως ήταν φτιαγμένη ολόκληρη από χρυσό, συνεχίζει να αιχμαλωτίζει τη φαντασία του κόσμου.
Ελντοράντο: Ο ακατάλυτος θρύλος της πόλης από χρυσάφι
animation
Γιατί το animation είναι ένα πολυδιάστατο μέσο για όλες τις ηλικίες
Η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει το είδος, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα όχι μόνο σε επίπεδο εικόνας αλλά και περιεχομένου.
Γιατί το animation είναι ένα πολυδιάστατο μέσο για όλες τις ηλικίες