Το Ιράν «τρολάρει» Τραμπ: Το viral βίντεο με τον Ιησού που τον στέλνει στην... κόλαση
Η πρεσβεία του Ιράν απαντά με χιούμορ στις AI φωτογραφίες του Αμερικανού προέδρου

Η επικοινωνιακή τακτική του Ντόναλντ Τραμπ να ταυτίσει την εικόνα του με θρησκευτικά σύμβολα εξελίσσεται  σε έναν ανελέητο ψηφιακό πόλεμο.

Αυτή τη φορά, το Ιράν δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει με ένα άκρως προκλητικό βίντεο, εκμεταλλευόμενο τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου που ακολούθησαν την ανοιχτή σύγκρουσή του με τον Πάπα Λέοντα.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε από την πρεσβεία του Ιράν στο Τατζικιστάν, δείχνει τον Χριστό να πλησιάζει τον Τραμπ από πίσω, να τον χτυπά στο κεφάλι και τελικά να τον ρίχνει στο «πυρ το εξώτερο».

Στην αρχή του υλικού ακούγεται μια φωνή να λέει «Έχει έρθει η ώρα να σε εκδικηθεί», ενώ δευτερόλεπτα μετά, μια άλλη φωνή αναρωτιέται «τι είναι αυτό;», λίγο πριν ο Ιησούς στείλει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στην κόλαση.

Από την «αγιογραφία» στη διάψευση

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν ο Τραμπ, πέρα από τη δριμεία επίθεση στον Ποντίφικα -κατηγορώντας τον ότι «εξυπηρετεί τη ριζοσπαστική αριστερά»- δημοσίευσε στο Truth Social μια φωτογραφία που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η εικόνα τον παρουσίαζε ως Ιησού-σωτήρα με κόκκινη χλαμύδα να ευλογεί ασθενή, πλαισιωμένο από τη σημαία των ΗΠΑ, μαχητικά αεροσκάφη, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Καπιτώλιο.

Φωτογραφία AI που δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, ο Τραμπ απέσυρε την ανάρτηση, κάνοντας λόγο για παρανόηση και επιτιθέμενος στα ΜΜΕ για «fake news». Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ισχυρίστηκε «υποτίθεται ότι με δείχνει σαν έναν γιατρό που κάνει τους ανθρώπους καλύτερα, όντως κάνω τους ανθρώπους καλύτερα».

Η επιμονή στις AI εικόνες και το «ατού» του Θεού

Παρά την προσωρινή υποχώρηση, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε την Τετάρτη, αναδημοσιεύοντας μια εικόνα παραγόμενη από τεχνητή νοημοσύνη (AI), στην οποία ο Ιησούς τον αγκαλιάζει στοργικά.

Συνοδεύοντας την εικόνα, ο Τραμπ σχολίασε με νόημα «μπορεί να μην αρέσει αυτό στους τρελούς της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά εγώ νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο!».

Μάλιστα, η αρχική ανάρτηση από υποστηρικτή του, την οποία ο ίδιος επέλεξε να προβάλει, ανέφερε χαρακτηριστικά «ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα θρήσκος… Αλλά δεν φαίνεται, με όλα αυτά τα σατανικά, δαιμονικά τέρατα που θυσιάζουν παιδιά να αποκαλύπτονται… ότι ο Θεός ίσως παίζει το ατού του;».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

istoria-vyzantio.jpeg
Η διδασκαλία της Ιστορίας στο επίκεντρο: Ημερίδα του 1ου Προτύπου Λυκείου Αθηνών – Γενναδείου
Εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί συζητούν σύγχρονες διδακτικές και επιστημονικές προσεγγίσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το Σάββατο 16 Μαΐου 2026...
Η διδασκαλία της Ιστορίας στο επίκεντρο: Ημερίδα του 1ου Προτύπου Λυκείου Αθηνών – Γενναδείου
Συνταξιούχοι
Συνταξιοδότηση: Ανεβαίνει το κόστος για τα πλασματικά έτη από τον Απρίλιο
Η αύξηση του κατώτατου μισθού φέρνει νέα επιβάρυνση για χιλιάδες ασφαλισμένους – Ποιοι επηρεάζονται και τι πρέπει να προσέξουν
Συνταξιοδότηση: Ανεβαίνει το κόστος για τα πλασματικά έτη από τον Απρίλιο