Η απόλυτη παγωμάρα έχει κυριεύσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου, καθώς ο Ντιόγκο Ζότα, διεθνής Πορτογάλος επιθετικός της Λίβερπουλ, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου στην επαρχία Ζαμόρα, στην Ισπανία, μαζί με τον 26χρονο αδερφό του, Αντρέ Ζότα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που μεταδίδουν ισπανικά και διεθνή ΜΜΕ, το αυτοκίνητο των δύο αδερφών εξετράπη της πορείας του στον αυτοκινητόδρομο A-52, στο 65ο χιλιόμετρο, κοντά στην περιοχή Παλάθιος ντε Σανάμπρια, και τυλίχθηκε στις φλόγες. Αμφότεροι βρήκαν τραγικό θάνατο, με τις τοπικές αρχές να επιβεβαιώνουν το δυστύχημα.
Ο Αντρέ Ζότα, όπως μεταδίδεται, ήταν επίσης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος στην Πεναφιέλ της Πορτογαλίας.
Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο Ντιόγκο Ζότα είχε παντρευτεί την αγαπημένη του μόλις πριν από 12 ημέρες, στις 22 Ιουνίου. Από τον γάμο του αφήνει πίσω τη σύζυγό του και τρία παιδιά, γεγονός που κάνει την είδηση ακόμα πιο συγκλονιστική.
Η Λίβερπουλ, η Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και πλήθος συλλόγων και ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον αδόκητο χαμό του διεθνή άσου. Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Λουίς Μοντενέγκρο, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η Πορτογαλία θρηνεί έναν σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο. Η σκέψη μας βρίσκεται με την οικογένεια Ζότα».
Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τα μηνύματα θλίψης να κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί αναφέρονται στις επιτυχίες του Ζότα με την Λίβερπουλ, καθώς και στην προσφορά του στην εθνική Πορτογαλίας, με την οποία είχε κατακτήσει δύο φορές το Nations League.
Η τοπική αστυνομία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσπαθούν να διευκρινίσουν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά που προκλήθηκε μετά την εκτροπή.
Το ποδόσφαιρο πενθεί μία από τις πιο λαμπρές και χαρισματικές φυσιογνωμίες του, σε μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει την Πορτογαλία και όλο τον κόσμο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών
Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ