πτηνο
Ιστορική απόφαση για το περιβάλλον

Με μια ιστορική απόφαση το τριμελές πλημμελειοδικείο στο Μονπελιέ της Γαλλίας διέταξε στις 3 Απριλίου την παύση της λειτουργίας αιολικού σταθμού με την αιτιολογία ότι η λειτουργία του είναι πολύ επικίνδυνη για το γεράκι βραχοκιρκίνεζο. Από το 2006 που ξεκίνησε η λειτουργία του εν λόγω Α/Σ, προκλήθηκε ο θάνατος τουλάχιστον εβδομήντα βραχοκιρκίνεζων , που είναι ένα είδος τρωτό διεθνώς. Ο συγκεκριμένος Α/Σ, καλύπτει τις ανάγκες 60.000 νοικοκυριών, είναι η κύρια απειλή για το συγκεκριμένο είδος στην περιοχή.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κοινοπραξία των εταιρειών είναι ποινικά υπεύθυνες για τις θανατώσεις των πουλιών και καταδίκασε την καθεμια σε χρηματική ποινή 500.000 ευρώ, τον δε διευθύνοντα σύμβουλο σε ποινή φυλάκισης εξι μηνών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ένα ποινικό δικαστήριο καταλόγισε τέτοιες ποινές για βλάβη της βιοποικιλότητας. Η δικαστική αυτή απόφαση δεν σηματοδοτεί την απαγόρευση εγκατάστασης αιολικών σταθμών αλλά την υποχρέωση τήρησης της νομοθεσίας για την προστασία της φύσης.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου, το ίδιο δικαστήριο διέταξε την παύση της λειτουργίας για ένα έτος ενός ακόμη Α/Σ καθώς έκρινε ότι η εταιρεία που τον διαχειρίζεται είναι υπεύθυνη για το θάνατο ενός βασιλαετού.  Το δικαστήριο καταδίκασε, επίσης, την εταιρεία να καταβάλει 200 000 ευρώ ως χρηματική ποινή και τον εκπρόσωπο της εταιρείας να καταβάλει, ομοίως ως χρηματική ποινή, 40 000 ευρώ.

Πηγή: rosa.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

klearhos_maroysakis.jpeg
Προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη: Που θα έχουμε καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Διήμερο έντονης αστάθειας με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, με πιθανές χαλαζοπτώσεις.
Προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη: Που θα έχουμε καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
ΤΡΑΜΠ
«Σύγχρονος Χίτλερ» - Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον Τραμπ σε εστιατόριο της Ουάσινγκτον
Το επεισόδιο με τους διαδηλωτές υπενθύμισε ότι η εικόνα του Τραμπ παραμένει βαθιά διχαστική, όχι μόνο στην Ουάσινγκτον αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
«Σύγχρονος Χίτλερ» - Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον Τραμπ σε εστιατόριο της Ουάσινγκτον
μπασκετ
Λιθουανία – Ελλάδα 76-87: Θρίαμβος και επιστροφή στα ημιτελικά του EuroBasket μετά από 16 χρόνια
Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα αντιμετωπίσει την Τουρκία για μια θέση στον μεγάλο τελικό.
Λιθουανία – Ελλάδα 76-87: Θρίαμβος και επιστροφή στα ημιτελικά του EuroBasket μετά από 16 χρόνια