Τεράστια είναι η καταστροφή στη Μιανμάρ, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός αναφέρει ότι τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πάνω από 2.000 έχουν τραυματιστεί. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή έχουν εκφραστεί φόβοι για χιλιάδες θύματα.
Ειδικότερα, ο νεότερος απολογισμός της χούντας που βρίσκεται στην εξουσία της Μιανμάρ αναφέρει 1.002 νεκρούς και 2.376 τραυματίες – αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά.
Στην επαρχία Γιουνάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, οι σεισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει μια πισίνα στην οροφή ενός πολυώροφου κτηρίου, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο κύμα νερού να πέσει στους δρόμους κάτω.
Το βίντεο κατέγραψε τη δραματική στιγμή, δείχνοντας δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν, καθώς το νερό της πισίνας παρασύρει μερικούς από αυτούς.
Ένα ξεχωριστό βίντεο δείχνει τα ερείπια που άφησε πίσω του ο σεισμός, ενώ κάποιοι άνθρωποι φαίνονται να δέχονται τις πρώτες βοήθειες από διασώστες. Μια γυναίκα, η οποία είναι μούσκεμα φαίνεται να κάθεται στο πάτωμα και να ακουμπάει πάνω σε ένα φανοστάτη καθώς ένας διασώστης ετοιμάζεται να τη μεταφέρει σε φορείο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ
1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 2/8 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ